27 Ekim 2010 Çarşamba

Trend Alarmı ; Yarım Ay Manikür

 

French manikürün değişmez bir klasik olduğunu düşünüyor fakat arada sırada tırnaklarınızda biraz farklılık ve eğlence mi istiyorsonuz? O zaman tek yapmanız gereken son zamanlardın yeni trendi yarım ay şekilli manikür leri uygulamak ! Benim gibi oje ve manikür konusunda geleneksellikten yana olanlar için ayrıkı bir tercih ama değişiklikten hoşlanan , tarzını tırnaklarında yansıtmayı sevenler için ideal bir yöntem :) "Cuban" ve  "Gatsy" modelleri olarak da tanınan yarım ay manikürler , alışık olduğumuz French manikürü tam tersine döndürüyor .1920'lerde ortaya çıkan akım aradan yıllar geçtikten sonra yeniden kendini gösteriyor ve tırnaklardaki yerini alıyor.

(1930'lardan kalma bir reklama ait resim)



Resimdeki gibi bir stencil kullanılarak uygulanabilecek yöntem , bence yarım daire şeklinde kesilmiş beyaz /renkli (şeffaf hariç her hangi bir renk) bantlarla da rahatlıkla yapılabilir.Öncelikle tırnağınızın tümüne  bir kat veya rengin daha net ortaya çıkmasını isterseniz iki kat tabanı oluşturacak olan beyaz ojeyi  sürmelisiniz. Sonrasında tek yapmanız gereken yarım daire şeklindeki bandı tırnağınızın dip kısmına yapıştırmak.Açıkta kalan kısmı isteğinize uygun olan renge boyadıktan sonra  bandı kaldırdığınızda yarım ay şeklindeki manikürünüz tamamlanmış olucak :) Yalnız bu uygulamaları yaparken her sürdüğünüz kattan sonra ojenin kesin olarak kuruduğuna emin olmadan diğer aşamaya geçmeyin , ojenin kuruması alıcağınız verimi arttıran bi etken olucaktır :)



                                                                (Dita von Teese)


Dita von Teese yarım ay manikür uygulamasını sık kullanan ünlüler arasında. Kendisiyle özdeşleşen kırmızı ruju ile aynı renkte kullandığı ojeleri ile retro görüntüsüne daha da göz alıcı bir hava katmış.


Yöntem yaratıcılığınız sergilemek ve farkınızı ortaya koymak için gayet uygun , standart French maniküründe olduğu gibi beyaz je kullanmak zorunda değilsiniz , istediğiniz bir arada kullarak dikkat çekici tırnaklar ortaya çıkarabilirsiniz, yani iş yine hayal gücünüze kalmış :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...