22 Ekim 2010 Cuma

Şıklığın Adresi ; Massimo Dutti

Bugün sizlerle İspanyolların bence en iyi markası olan Massimo Dutti'nin Fall'10 Bayan , Bay, Bayan Aksesuar ve Bay Aksesuar koleksiyonunu paylaşıcam. 1985 yılında piyasaya giren marka şehirli  ve sofistike kadınların şık tarzını temsil ediyor.25-45 yaş arası bayanları hedef kitle olarak belirleyen marka hem kendine özgü tarzı ile moda trendlerinin esiri olmadan çağdaş kadınların çizgisini yansıtmaya çalışıyor hem de kasik ve modern tarzı harmanlayarak kendine özgü bir şehir kadını konsepti oluşturuyor.
                     
Her sene birbirinden güzel  koleksiyonlar üreten Massimo Dutti bence Inditex grubu markalar arasında (Zara, Stradivarious,Bershka,Pull&Bear vb..)* en şık ürünleri olan marka. Belki Stradivarious Bershka ve Pull&Bear gibi hedef kitlesi 18-30 yaş arası gençler olan markalarla kıyaslamak pek doğru değil ama yine de eğer bir kıyaslama yapmak gerekirse açık ara önde götürür :) Bir de bu markaların son bir kaç yıl içersinde yarattığı özgünlükten uzak hepsi tek tip giyen genç kız topluluğunu göz önünde bulundurursak , Massimo Dutti stiliyle göz doldurmak ve farklılık yaratmak isteyenler için ideal bir seçim.

*İspanyadayken Uluslararası işletme hocamız Zara'nın pazarlama politikası ile ilgili şöyle bir örnek vermişti; Zara ülkede kendisine rakip olacak firmaların bulunmasını istemediği , pazar payınının bölünmesinden çekindiği ve pastadan daha büyük kar elde etmek için Bershka , Stradivarious ve Pull & Bear'ı ortaya çıkarıyor .Böylece kendi kendinin rakibi oluyor ve karını arttırıyor. Aslına bakarsanız bu markalar İspanyada bizde abartıldığı kadar iyi markalar değil ,orta halli her gencin üzerinde bulunan markalar ,özellikle indirim dönemlerinde çok düşük fiyatlarla alışveriş yapmak mümkün , markaların çok şık olduğunu düşünüyorum ,evet, ama yine de burda fazla abartıldığını eklemeliyim :)

Bu ek notları da verdikten sonra gelelim Massimo Dutti 2010 Sonbahar kataloğuna, buyrun;









Bayan koleksiyonunda genelde pek çok markanın sonbahar sezonunda yaptığı gibi toprak tonları yoğun olarak kullanılmış.Bunun dışında daha çok kışla özdeşleşen gri ve füme tonları da bu sezon raflardaki yerini almış.Massimo Dutti'nin klasik tarzını yansıtan yüksek belli pantolonlar ve yine yüksek belli etekler de koleksiyonda sık sık kullanılan parçalar arasında.Biz bayanlar için hem maskülen hem feminen ürünlerle özgün bir tarz yaratan Massimo Dutti bu sezonda benden tam not aldı! :)









Aksesuarda da kendi stilini yansıtmayı amaçlayan Massimo Dutti hem erkek hem de bayanlar için ürettiği çantalarla bu sezon epey göz dolduruyor.Genelde deri kullanılarak üretilmiş çantalar hem şık hem de kullanışlılar.Bunun dışında sonbaharın gözde giysisi bilekten botlar ve şallar bu koleysiyonda bulabileceğiniz parçalar arasında.




Şahsi fikrimi sorarsanız en çok erkek koleksiyonunu sevdim.Hırkalar  hem şık hem de çok modernler.Alışılmış çizgilerin dışında ve farklı bir çekiciliği var. Gömlekleri klasik ama Massimo Duttinin şehirli erkek çizgisini oldukça yerinde bir şekilde yansıtıyor.Rahat, sportif ve trendy bir erkek kreasyonu sonbahar çizgileriyle birleşmiş ve ortaya harıka bir karışım çıkmış!

Massimo Dutti'nin Sonbahar Koleksiyonunu kendi gözlerinizle görmek için ;

Ankara'da; Ankamall
İstanbul'da;Akmerkez ve Bağdat Caddesi
İzmir'de; Bornova AVM'yi ziyaret edebilirsiniz :)



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...