29 Ekim 2010 Cuma

Cilt Renginize Uygun Fondöteni Bulmanın Yolu

Temptalia isimli site hepimiz için büyük bir dert olan cilde uygun fondöten rengini tespit işi için küçük bir matrix hazırlamış.


Sadece 2 aşamada cildinizin rengi ile uyumlu olan fondötenlerin markalara göre klasifiye edilmiş listesini önünüze seriyor :) İlk yapmanız gereken undertone  seçeneğinden sıcak renkler veya donuk renkler arasında kendi tonunuza uygun bir tercih yapmak . Sonrada cilt tonunuzu seçip skip tuşu ile seçimlerinizi belirtmek.

Sitede soğuk veya sıcak arasındaki tercihi yapmak için de şöyle bir ipucu verilmiş ; Eğer sıcak mı soğuk mu undertone'a sahip olduğunuzdan emin değilseniz dirseğiniz ile bilekleriniz arasındaki kısma bakın , eğer damarlarınız belirgin derecede yeşilse sıcak tonlu olmaya daha yakınsınız demektir.Eğerki damarlarınız maviye yakınsa , soğuk tonlarda bir ciltaltı tonuna sahipsiniz demek oluyor.İlginç bir belirleme yöntemleri daha var , kendinize altının mı gümüşünn mğ daha çok yakıştığını düşünüyorsunuz? Eğer cevabınız altınsa sıcak gümüşse soğuk size uyan demektir ! :)


Gelelim seçtiklerimizi submit ettikten sonra karşımıza çıkan tabloya :
(Tablo alfabetik sıra ile tüm markaları kapsadığı için size tüm SS'i iletemiyorum o nedenle belirli bir kesiti paylaşıcam )



Bu kesitte Urban Decay ve YSL markaları için benim cilt tipime uygun hangi fondötenlerin kullanılabileceğini göruyoruz. Markaların yanındaki sütunda fondötenin çeşidi yazılı liquid , concealer ,cream powder , diğer yanda ise 3 seçenek şeklinde size uygun tonlar belirtilmiş. Marka skalası çok geniş , bence oldukça kullanışlı olabilecek bir matrix. Denemenizde fayda var ! :)

Eğer uygulamayı kullanmak isterseniz TIKLAYIN.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...