4 Kasım 2010 Perşembe

Bagno di Roma Sabunlarım

Burada bahsettiğim gibi bir süredir Bagno di Roma sabunlarını arıyordum. Kipa ve A101 aramalarından sonuç alamayınca bulmaktan tam vazgeçmiştimki bugun Kentpark'ın alt katında doğal ürünler satan küçük bir dükkana gittim. Bir anda aklıma belki vardır diye sormak geldi. Görevli bayan biberiyeden , havuca pek çok çeşidi olan sabunları gösterdiğinde çocuklar gibi sevindim! Ama benim aradığım çamurlu olanıydı sonra da başka bir rafta yosun ve çamur içerikli olanları gösterdi.Ben de bloglarda daha önceden okuduğum iki çeşidinden aldım.



İlki  Fiord çamurlu masaj sabunu.Selülit tedavisinde , aşırı yağlı ve akneli cilt problemlerinde kullanılıyormuş. Fiord çamurunun sıkılaştırıcı , tonik ve peeling etkisi için duş altında yüz ve vücuda masaj yaparak uygulanması gerekliymiş.Zaten sabunun şeklinden de anlaşıldığı gibi masaj özelliğine uygun olarak üretilmiş.


İkincisi ise Fucus yosunu özlü anti-selülit masaj sabunu.Benim selülit problemim yok ama ysunun akneli cilde de iyi geliceğini daha önce okuduğum için merak edip aldım. %100 doğal bir ürün. İçerisinde bir prospektüs var ve selülitin tedavisi için sabundan nasıl faydalanmanız gerektiğini ve selülitin evrelerini detaylı bir şekilde açıklıyor. Banyoda kullanılmak üzere tasarlandığından bir de yan kısmında tutmak için banyo ipi mevcut.

Sabunların boyutları epey büyük.İlki 85 gr ikincisi ise 125 gr. Kokuları konusunda olumlu bir yorumyapamıycam malesef kötü kokuyorlar. Fiyatları ise 5 TL. ( Postun başında bahsettiğim biberiye vb.. normal çeşitleri ise 4 TL ve 2 tane ince sabundan oluşuyor, onlar da doğal sabunlar)

Bu arada aldığım yerin ismi Arifoğlu. 4tane de İstanbul'da şubeleri varmış . 2 tanesi Mısır Çarşısında ,biri Balıkçılar Çarşısında diğeri ise İstinye Park'ta. Eğer İstanbul'da olup da bu sabunu arayanlarınız varsa bu yerlerden temin edebilirsiniz :)

Henüz kullanmadığım için sabunlar hakkında ayrıntılı yorum yapamıyorum.Zaten yaratıcakları farkı kısa vadede yargılamak da çok mantıklı değil çünkü uzun süreli kullanımda etki gösteriyorlar  . İlerleyen zamanlarda merak eden olursa bu konu hakkındaki fikirlerimi de paylaşırım :)


7 yorum:

SvGLove dedi ki...

Sonuçlarını ve yorumlarını kesinlikle bekleyeceğim. Özellikle sivilceye etkilerini:) Tabi yine buralarda bulabilir miyim o da problem ama Bagno di Roma ya, belki Roma'da vardır:D

Your style is your signature dedi ki...

üretim yeri genovaymış :D

olmadı artık ankaraya gelince bakarsın adres belli kentpark! :) çamur falan diyince psikolojikman etkilendim ben ama bakalım, yazarım braz zaman geçince olumlu olumsuz :)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

selülit sabunu Jennıfer Lophez de kullanıyomus
ben de gecen sene Panora Kipadan almıştım.
keçi sütlüsünden camurlu olanına kadar seriyi almıstım düzenli kullanamadım zaten bana da bırakmadılar sabunalrımı yürüttüler.

kentparkta olmasına sevındıjm okulumun akrsısı ne de olsa.

Your style is your signature dedi ki...

kentparkla cepa benım de okulumun arkası oldugundan sık ugruyordum ama son 1 aydır gitmemiştim , forum kipada da yoktu bugun bulunca çok sevdindim :)

keçi sütlü olanı kuru ciltler içimiş yosa onda da gözüm kaldı :)

Dıydıycı Hatun dedi ki...

ay bende ballı sütlü olanını geçen bi blogda görmüş çok heveslenmiştim. nerde bulurum diye bakınıp duruyodum ankaraya gelince kentparka gidilecek kesinlikle. çok sağol :) işte ya bloggercanlar sayesinde bi sürü bişeyler öğrenmeye bayılıyorum :) sevgiler..

Your style is your signature dedi ki...

rica ederimmm :) ben de uzun aramalardan sonra bulduğum için yazıyım herkes kolaylıkla bulsun istedim! :)

sevgiler :)

Unknown dedi ki...

yüzünüz için mi kullanıyorsunuz? benim siyah noktama etki eden sabun bulabilsem daha ne isterim :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...