5 Kasım 2010 Cuma

Brogue Ayakkabılar /Brogue Shoes


 Brogue ayakkabılar köken olarak İskoçya ve İrlanda'dan çıkarak dünyaya yayılmış genellikle deri ve çok parçalı olan kısa topuklu ayakkabılardır.Ortaya çıkışlarında dokularının yağmurda kuru kalmayı sağlayan kaygan bir yapıdan oluşmasına özen gösterilmiştir. Özellikle kırsal kesimle özdeşleşen ayakkabılar günlük kullanım ve şık alanlarda giyilmekten çok çiftlik yaşamını sergilemiştir. Gelişim sürecinde bu özelliğini üzerinde tamamen atmış ve insanların algılarını değiştirerek  her ortamda giyilebilen , topuklu ve şık modelleriyle her kesime hitap eden çok yönlü bir ayakkabı halini almıştır.Özellikle Oxford tipi ayakkabılara çok benzeyen Brogue'lar maskülen bir yapıyı temsil etmektedir. Klasik olanlar genellikle iki renktir ama tek renk beyaz ve kahve tonları da tutulan modeller arasındadır.Unisex olarak kullanılabilen bu ayakkabılar maskulen şıklığın feminen dünyaya girişini en güzel şekilde yansıtır.Özellikle Christian Louboutin'in şık Brgoue tasarımları mevcuttur.




Hollywood'da da bu ayakkabıyı tercih eden pek çok ünlü vardır. Hatta Birleşik Krallık Kraliçesi  Elizabeth bile bu rahat ve aynı zamanda şık ayakkabıları kullanmaktadır.
Sienna Miller en sık Brogue giyen ünlüler arasında. Tarzını zaten beğendiğim Miller , Brgoueları ile günlük kıyafet seçimlerinde  rahat ama aynı zamanda şık tarzını yansıtıyor.

Bu da çift renkli klasik Brgoue'u ile Emma Watson. Görüldüğü gibi sadece jeanlerle de değil elbise ile kombinlendiğinde de gayet güzel duruyor.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...