7 Kasım 2010 Pazar

'10 Sonbaharının Top 10 Güzellik Trendi

Moda  ve trendleri yakından takip etmek isteyenlerin ilk ve değişmez adresi    Vogue (UK) 2010 sonbaharının en gözde 10 makyaj ve güzellik trendini belirlemiş. Hadi gelin bu trendlere bir göz atalım ;

1)Mat Cilt : Sezonun en göze çarpan trendi doğa görünümlü ciltler. MAC Care Blend Essential Oils benzeri  nemlendiric yağ veya serumlarla  nemlendirilen cilde ikinci aşama olarak fondöten uygulanarak  başlanan makyaj ipeksi bir görünüm için pudrayla tamamlanmalı.

2)Kırmızı Dudaklar : Bir klasik yeniden doğdu! Dudaklarda kırmızının her tonu bu sezon yeniden revaçta. Tek dikkat etmeniz gereken nokta uyguladığınız rujun retro reğil modern bir görüntü yaratması çünkü bu sezonun kırmızı ruj trendinin yaratmaya çalıştığı esas etki güçlü & şehirli modern kadını temsil eden ateşli kırmızı dudaklar! 

3)Simsiyah Gözler : Sonbahar kış sezonunda uygulayacağınız  göz makyajı mutlaka siyah olmalı! Yine dumanlı gözler, siyah kalemler , eyelinerlar ve gölgeli makyajlar gözlerin vazgeçilmezi. 


4)Rimelsiz Kirpikler :  Pek çoğunuzun "Hayır ben rimel sürmeden makyajımızı bitiremem !" dediğini duyar gibiyim . (Gerçi bu benim iç sesim de olabilir..neyse!) Doğal makyaj furyasının geldiği son nokta rimelsiz kirpikler. Bu trend uygulaması hem en kolay hem en zor olan ! Rimel kullanmamanın verdiği rahatlık bir kolaylık sağlasa da   ortaya çıkan görüntü son derece soluk bu nedenle de trendi tercih edenlere zor anlar yaşatıyor. Eğer yine de "Ben rimelsiz evden çıkmam" diyenlerdenseniz trendi biraz yumuşatıp hiç rimel kullanmamaktansa gözünüzü daha az ortaya çıkaran kahverengi rimelleri tercih edebilirsiniz.


5) Kalın ve Dolgun Kaşlar : Geçen kış sezonunun kirpiksiz görüntüsünün aksine bu sezon yeniden kalın ve  gösterişli kaşlar moda ! Kişisel görüşüm insanın yüzünü şekillendiren en karizmatik öğenin kaşlar olduğu , orta kalınlıkta doğal görünümlü kaşların insanın yüz hatlarını ve doğal görünümünü negatif etkilediğini düşünüyorum. Bu trend benim gibi doğallıktan hoşlananlar için vazgeçilmez olucak. Eğer kaşlarınız inceyse veya yer yer kaşsız kırık bölgeleriniz varsa kaynağımız Vogue Bobbi Brown kaş kalemlerini öneriyor. 



6)Hafif Renklendirilmiş Yanaklar : Bu trendimizi a uygulamak oldukça  kolay. Sadece elmacık kemiklerinin hafif bir pudrayla ortaya çıkarılması sonrasında da doğal tonlarda bir allık yardımıyla hafifçe renklendirilmesi ile doğal görüntünüz tamamdır.


7)Toprak Tonları  : Bu senenin en gözde tonlarını genel olarak sonbaharı yansıtan toprak tonları , kahverengiler , mocha, karamel tonları oluşturuyor. Göz kapağını açık bir renkle ortaya çıkardıktan sonra gözün üst kısmını bu tonlarla şekillendirin. Yanaklarda  da yine bronz tonlar kullanın. Vogue dudaklar için ise Revlon  Super Lustrous Lipstick in Mink öneriyor.



8) Bordo/Mor Meyve Tonlu Dudaklar : Dudaklarınızda üzün , böğürtlen gibi koyu tonlu meyvelerin renklerini taşıma fikrine ne dersiniz? Oldukça sofistike ve göz alıcı bir görüntü oluşturan mor/bordo tonlu rujlar ile dumanlı göz trendini birleştirerek bu sonbahar/kışa modern damganızı vurabilirsiniz.



9)Nude Tırnaklar : Bu seneki trendlerin genelinden anlaşılacağı üzere ana tema "Doğallık". Tırnaklar da doğallık trendinden nasibini almış. Nude tonlardaki ojeler ile renklendirilmiş orta uzunlukta oval manikürlü tırnaklar bu senenin gözde tırnak trendini şekillendiriyor. Yüzünüzdeki doğallığın aynadaki yansımasını nude tonlu tırnaklar oluşturuyor.Bence de görüntü son derece hoş.



10)Yandan Ayrılmış Saçlar : İki senede bir kendini gösteren yandan ayrılmış saç modası geri döndü. Muhtemelen 2011'de ortadan ayrılmış saçlar moda olur 2012'de de yandan ayrılan saçlar yeniden kendini gösterir. Paradoksal bir kısır döngü :) Neyseki uygulaması ne kolay trend bu! Sadece saçınızı ayırıcağınız noktayı belirleyip bir tarak yardımıyla saçınızı o tarafa atmak yeterli. 


Normalde de makyaj  ve tırnak için neutral tonlar kullanan biri olarak bu senenin trendlerinden son derece memnunum. Güzel bir görüntü için rengarenk boyanmanın ve abartılı renk seçimlerinin gerekli olmadığını doğal renklerle de hem sofistike hem de göz alıcı görünebileceğini bize yeniden hatırlatan 2010-2011 trendleri hoş geldi!! :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...