13 Kasım 2010 Cumartesi

Makyaj sadece güzelleştirir mi?

Hepimiz kendimizi daha güzel hissetmek aynada gördüğümüz görüntüden hoşnut kalmak , karşımızdakilere kendimizi beğendirmek veya sadece kendi kendimizi beğenmek için makyaj yaparız.Peki makyaj her zaman güzelleştirir mi? 

Zaman zaman ünlülerin yaptığı öyle korkunç makyajlarla karşılaşıyoruzki sanki tüm makyaj o kişiyi çirkinleştirmek için yapılmış bir komplodan ibaret! En kaliteli kozmetikler , en iyi makyözler ile yapılan kötü sonuçlu makyajlar ! Kısacası makyaj herzaman güzelleştirmez, yanlış ellerde "çirkinleştirir".Gelin şimdi örnekler üzerinden bakalım :) ;

                                                     
Leighton Meester'ı gerçekten çok beğeniyorum. Duru güzelliği ve düzgün yüz hatlarının yanısıra müthiş bir star ışığı var. İlk fotoğraftaki makyajı bu duru güzelliği ortaya çıkarmış.Takma kirpikler , doğal tonlara kullanılan far ve allık muazzam.Kırmızı ruj ile de bu süper görüntü tamamlanmış.Gayet başarılı.Gelelim ikinci resme, tamam,anladık buğulu gözler,dumanlı gözler trend haline geldi, ama bu kadar da olmazki canım! Sanki bir çocuk eline bir kutu kül almış ve rastgele Meester'ın yüzünü gözünü boyamış gibi özensiz bir görüntü var. Yukarıda ışıl ışıl parlayan gözleri , makyajla uyum sağlamak için vamp bir bakışa bürünmüş, tüm o güzellik kaybolmuş ve makyajla bir felaket yaratılmış! Hayalet görmüş gibi beyaza dönmüş kireç gibi yüzü ve kırmızı ruju saymıyorum bile..

 Taylor Momsen ve makyajı söz konusu olduğunda ne yorum yapıcağımı inanın şaşırıyorum! Kişiliği oturmamış,dikkat çekmek için ne yapacağını şaşırmış bir genç kızın dramı şeklindeki ağır,vamp ve Gothic makyajı içler acısı. Halbuki eskiden ne kadar naturel ne kadar güzel bir kızdı. Sevimli yüz ifadesi yerini vahşi bir kadına bırakmış.. Belki aynaya baksa görüntüsünün ne kadar felaket olduğunun farkına varır..
            

Courtney Love , Pamela Anderson , Marilyn Manson; makyajla kendinizi max ne kadar çirkinleştirebilirsiniz sorusunun cevabı budur!

 Makyaj felaketlerinden bahsetmişken Amy Winehouse'tan bahsetmemek haksızlık olur , makyajını tanımlayacak bir sıfat bulamıyorum ama sadece güzel sesi ve dinlemeye doyamadığım şarkılarının hatrına yorumu size bırakıyorum,resim ortada :)
Sienna Miller'ı çok beğenirim, tarzı oldukça hoşuma gider. Bu kadar güzel bir bayanın burnuna ve yanaklarına turuncu allık kondurarak kendine havuç havası vermesini anlayabilmiş değilim. Hiç sürmese bile doğal güzelliği yeterdi :)

Kötü örnekleri yeterince göz önüne serdik, gelelim güzel olanlara. İlk resimde Megan Fox , duru bir makyaj , tamamen doğal tonlarda pudra ve allık , göz makyajı oldukça sade ama görüntü göz alıcı ! Gelelim ikinci resimdeki Olivia Palermo'ya, onu da çok beğeniyorum, yine tamamen doğal tonlarda bir makyaj örneği, cilde hafif pembe tonlarda bir ışıltı verilmiş , abartıdan uzak takma kirpikler ve göz makyajına verilen ağırlık ile dikkat göz kısmına çekiliyor , mükemmel bi makyaj.


Vanessa Hudgens , genelde yaşına uygun doğal tonları tercih ediyor.Bu makyajında da aynı şekilde nude tonlar kullanmış. Üstteki ünlüler gibi göze dikkat çeken makyaj , bize önemli bir kuralı yeniden hatırlatmak ister gibi ; " Makyaj yaparken ilgi odağı tek bir yer olmalı, ya göz,ya dudaklar, ya da yanaklar,eğer birden çok yerde dikkat çekici öğeler toplanırsa o makyaj başarısız olmaya mahkumdur!". Michelle Trachtenber ise cildinin fazlaca açık tonlarda olmasını saymazsak yine son derece başarılı bir makyajla karşımızda gözün hem alt hem üst kısmı belirginleştirilmiş. Alt kısma hafif , çok dikkat çekmeyen ama gözü büyük gösteren bir gölge yapılmış. Dudağında nude tonda bir ruj. Gözü yormayan duru bir güzellik.

Örneklerde de rahatça görüldüğü gibi makyaj insanı vezir de yapar rezil de :) Önemli olan işin ucunu kaçırmadan neyi ne kadar uygulayacağımız. Unutmayalım çok makyaj iyi makyaj değildir :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...