21 Kasım 2010 Pazar

Trend: Kürklü Botlar

 D&G Sonbahar'10

Bu sezon kürkler heryerde ! Eskiden kürkleri sadece montlarde veya montların yakalarnda görmeye alışkındık , bu sonbaharda ise etek detaylarından tutunda , şapkalarda , çantalarda aklınıza gelebilecek heryerde kürkler var. Bu trend kendini botlarda da gösterdi ve pek çok marka içi veya dışı kürklü olan ürünler çıkardı. 

Roberto Cavalli Sonbahar'10

Özellikle şort,tayt veya  eteklerle yapılan kombinlere çok yakışan bu botlar şık olmalarının yanı sıra farklı kullanımlarla country tarzı veya bohem bir hava da yaratabiliyorlar. Forever 21'den tutun da Christian Louboutin'e kadar pek çok marka kreasyonlarında kürk botlara yer vermiş , marka çeşitliliği çok olduğundan fiyat aralığı da geniş. Fiyatlar elbette imitasyon ve gerçek olmasına bağlı olarak da değişiyor , şahsen ben kürkü için feda edilen bir hayvanı düşünerek o botları ayağıma geçiremem ama tabiki seçim size kalmış.  (İmitasyon bir bot giyerseniz ölmezsiniz, ama gerçeğini giydiğinizde bir hayvan ölmüş olur..)





Bazıları biraz abartılı olabilir(özellikle 4üncü resimdekiler) ama ben ilk 3resimdeki botların genelini  beğendim.Sade bir jean ile yapılacak herhangi bir kombini anında hareketlendirip oldukça havalı bir kombine dönüştürebilirler. Botların topuklu oluşu da ayrı bir hava katıyor.Yine taba & süet olanları extra beğendiğimi söylememe gerek yok sanırım :) 

Bu trend kar botlarından daha farklı bir görünüşe sahip o nedenle yapıları benzior diye aynı kategoride düşünülmemeliler. Bir kere kar botlarının verdiği spor havayı bu botlarla kıyaslamak mümkün değil bunlar çok daha elegant. Elbette topuksuz ve spora yakın modelleri de var .Ayrıca daha ince yapılı kürklerden yapılmışlar , daha zarifler , kar botları kadar kalın ve yoğun değiller. Pek çok kar botunda olduğu gibi tüm yüzey değil sadece botun bir kısmı kürk kaplı.Bunların yanı sıra  UGG'ların pabucunu dama atıcak gibi görünüyor, şahsen ben hiç bir zaman koyu bir UGG taraftarı olmadım ama ikisi arasında tercih yapmam gerekirse kürklü botları tercih ederim. 

Bu kış içinde kürk olan her parça gibi kürklü botları da görmeye alışsak iyi olucak , şimdiden bir tane edinip kazak & jean kombinlerinizi oluşturmaya başlasanız iyi edersiniz! :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...