23 Kasım 2010 Salı

Siyah Afrika Sabunu

Öncelikle şunu söyleyerek başlayım ben tam bir sabun hastasıyım, dünyadaki tüm sabunlar benim olsun istiyorum ! İçerikleri ve renkleri farklı , her biri başka bir amaç için üretilmiş doğal el yapımı sabunlara bayılıyorum .O nedenle de sabun konusunda sürekli araştırıyorum ve ne iyidir, hangi sabun ne için kullanılır gibi şeylere oldukça meraklıyım. Bir önceki postumda da belirttiğim gibi bugünlerde Shea yağına karşı özel bir ilgim oluştu :) Shea yağı ve sabun sevgim aynı üründe birleşince de ortaya dünyanın en iyi sabunlarından biri olan SİYAH AFRİKA SABUNU çıktı.

Peki nedir bu Siyah Afrika Sabunu? Siyah Afrika sabunu binlerce yıldır Afrika'da kullanılan doğal bir sabun. Doğallığı ve içeriğindeki etken maddelerin saflığı nedeniyle bu sabun dünyanın en iyi sabunlarından biri olarak anılıyor.Sabunun %48gibi büyük bir kısmı Shea yağından oluşuyor, bu yağ Togo ve Gana'da sık bulunuyor.İçerisinde hiç kimyasal madde yok, gliserin oranı yüksek.Özellikle akneli , egzamalı kısacası problemli ciltelere iyi geliyor, ama sadece ciltte değil aynı zamanda saç ve vücutta da kullanılıyor.Ciltte derin temizlik sağlıyor , daha sağlıklı ve taze bir görüntü veriyor.Günde 2 kere, sabah ve akşam kullanabilirsiniz , bir kaç gün içersinde cildinizde meydana gelicek değişikliği farkediceksiniz.Alerji yapmadığı hatta en küçük bebeklerde bile kullanılabilecek kadar hassas olduğu belirtilmiş.İçeriğindeki gliserin nedeniyle kuru muhafaza edilmeli , en iyi sonuç her kullanımdan sonra kuru bir kutu içerisinde saklayarak ürünü muhafaza edeseniz alınıyor.İçerisinde herhangi bir aroma yok, o nedenle güzel koktuğunu da söyleyemeyiz ama önemli olan kokusu değil işlevi bana göre.


Garip yapısıi toprak gibi kokusu ve şekilsizliği sizi korkutmasın.Ne kadar doğal o kadar iyi :) Alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri sabununuzun nerede üretildiği.Eğer Avrupa veya Amerika ise almayınız , çünkü çoğu Siyah Afrika ürünü adı altında satılan sahte ürünler , otantik olana sadık kalın.Çünkü Afrika dışında  yapılanların etken maddesi saf değil. 

Yapısı pütürlü olduğu için eğer saçınızda kullanıcaksanız saçınıza direk uygulamayın , elinizle köpürterek köpüğü saça uygulayın , aksi taktirde sabun saça yapışır. Eğer sabununuzu cilt,vücut ve saç için kullanıkcasanız aynı sabunu kullanmak yerine sabunu bir bıçak yardımıyla keserek her parçayı ayrı bir iş için kullanın. 
 En çok Dudu Osun ve Nubian Heritage markaları tutuluyor. Nubian Heritage'a iherb'den 3.7$'a sahip olabilirsniz. 

Shea yağının  mineral, vitamin , protein içeriğiyle aynı zamanda iyileştirici etkisi var.Binlerce yıldır Afrikalı kabileler bu doğal yağı her derde deva olarak kullanıyorlar.Petrol yan ürünleri ihtiva eden nemlendiricilerin aksine Shea yağı cildin doğal elastikiyetini koruyor ve havadan nem absorbe edip cilde adapte ediyor. Tüm bunlardan sonra düşünün bakalım içerisinde %48oranında Shea yağı bulunan bir sabun nasıl kötü olabilir? :)

Bir de bunun sabunun faydalarıyla veya içeriğiyle ilgisi yok ama benim için çok önemli olan başka bir konuya değinmek istiyorum. Bu sabunun üeritiminde Afrikalı kadınlar "Fair Trade/adil ticaret" esasında çalışıyorlar.Hakettikleri ücreti , sosyal güvenceleri alıyorlar. Geçen sene Etiyopyalı'ların Starbucks tarafından ne kadar sömürüldüğünü ve hakettikleri ücretleri alamadıklarını anlatan bir makale yazmıştım. O nedenle biraz hassasım. Ama bu sabunu kullanırken en azından içim rahat olucak  :)

Eğer yakın zamanlarda farklı bir sabun denemek isterseniz Siyah Afrika Sabunu'nu denemenizi şiddetle tavsiye ederim :) Eğer deneyeniniz varsa da görüşlerinizi duymaktan memnun olurum. 

10 yorum:

Alice dedi ki...

süpermiş bu :)

SvGLove dedi ki...

Sen ve sabunların!
Hepsine ben de göz koyuyorum ama alamıyorum;(
Ama hepsini yazıyorum bi kenara,gidince toplu alım yapacağım;)

Your style is your signature dedi ki...

♥ Unicorn ♥ ; Bence de öyle :)

SvGLove ; bunu gelince de bulamazsın burda yok :( anca ya ebayden alıcaksın ya da iherbden :( ama belki orda vardır sen yine de bak :)

SvGLove dedi ki...

Hemen bi geri dönüş yapmak istedim:)
Aklıma soktuğun bu sabuna her sabuncuda bakındım 24 Kasım'dan beri:)
Ve bugün buldum:)Hem de DuduOsun'u:)
Henüz almadım çünkü şu sıralar sülfürlü bir sabun kullanıyorum. O bitsin, hemen alacağım. Umarım sivilcelerime faydasını görürüm.
Görür müyüm ne dersin:)

Your style is your signature dedi ki...

aaaa çok sevindim!! bu shea butter denen şey için oldukça mucizevi olduğunu söyluyorlar cilt için bence görürsün :) bir de hani şu cilt fırçaları varya ben sabunları sürdüktn sonra onunla fırçalıyorum hafifçe , sanki peeling , masaj falan yapar gibi , bence etkili oluyor, bir de sen dene :)

uykugözlüğü dedi ki...

bende istiyoruumm cilt bakım ürünlerine karşı bi sempatim var zaten ama nasıl temin edebilirim sahte bişey olsun istemiyorum

Unknown dedi ki...

Canım merhaba. Benim saç derimde bir çeşit cilt rahatsızlığı var, yıllardır çekiyorum. İnan bana intiharın eşiğine sürükleyen bir rahatsızlık, Allah kimseye vermesin:(( Sonunda bir çare buldum gibi, lütfen dua et, işe yarasın.. Çarem bu siyah sabun!! Bunu nerede bulabilirim? Bana yardımcı olursan çoook sevinirim, şimdiden teşekkürler.. sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

@glamorousafrica siyah sabun ve sheabutter icin ulasabirsinuz🤗🤗

Unknown dedi ki...

Merhabalar yazinizi siyah sabun ile ilgili bilgi ariyordum @glamorousafrica sayfamda siyah sabunlarimin altina bilgi yazmak icin cokkkk teşekkürker gayet güzel bilgiler paylaşmişsiniz .izninizle bazi bilgilerinizi aliyorum sevgiler🤗

Unknown dedi ki...

Merhablar sheabutter ve siyah sabun icin @@glamorousafrica afrikada yasiyorum ve turkiye gelip gittikce getiriyorum🤗🤗

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...