25 Kasım 2010 Perşembe

Kalpli Kurabiye Sabun DIY

Ne zamandır sabun ve mum konusunda DIY olarak ne yapabilirim diye düşünüyordum. Bugün Candletech isimli sitede evde kendi mumlarınıza ve sabunlarınızı yapmanız için hazırlanmış oldukça kolay ve anlaşılır tutoriallar buldum :) Kalpli kurabiye sabunu bugün göstericeğim sabun , ama sadece tutorialı hazırlayan kişi kalpli bir kurabiye kesici kalıp kullandığı için, yani siz o kalıpların yıldızlı, ayıcıklı ,harfli , aylı , çiçekli vb.. hangi çeşidini kullanırsanız o şekilde süper sevimli ev/el yapımı sabunlarınızı olur :)

         Malzemeler ;
  • Beyaz sabun kalıbı
  • Şeffaf sabun kalıbı
  •  Banyo & vücut kokusu 
  • Renkli vücut losyonu
  • Pişirme kağıdı(yağlı kağıt)
  • Küçüklü büyüklü kalpli kurabiye kalıbı
  • Ölçü kabı
  • Bıçak
Gelelim oldukça kolay olan yapımına. Önce beyaz sabunu mikrodalgada eritiyoruz ve fırın tepsisi benzeri bir kaba yarısını döküyoruz. Çıkarırken kolay olması açısından altına yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
Sabun orta derecede soğudunda kalpli kalıplar ile sabun kalıbından parçalar kesin ve bıça yardımıyla ayırın. Çok sıcakken çalışmayın , ama çok soğuyup da katılaşmasını da beklemeyin. Soğuğa yakın orta dereceli bir sıcaklık yeterli. 
Sonraki aşamada ise  şeffaf sabunu mikrodalgada eritin ve içine renk vermesi için ayırdığınız vücut losyonunu ve banyo kokusunu ekleyin. Sonra da tüm şekillerin üzerini kapayacak şekilde sabununuzun ikinci katını dökün.

Son olarak da yine orta derecede soğuduğunda büyük kalpler şeklinde kesin ve tamamen soğuduğunda da alttaki yağlı kağıdı çekerek çıkartın. İşte size çift renkli , 2 katmanlı , sevimli sabunlar ! :) Bence farklı renk ve şekillerde yapılarak , güzelce paketlenip üzerine de minik bir kurdele bağlayarak süper yılbaşı hediyeleri yapılabilir. Ben şahsen böyle el yapımı sevimli hediyelere bayılıyorum . Eğer yaptığınız sabunlardan hediye etmek isterseniz işte size bir kaç fikir;



Sabunlarınızın üzerine etiketler hazırlayıp , sevgi notları yazabilirsniz :) Hatta hediye ediceğiniz kişiyle küçük bir fotoğrafınızı bile yapıştırabilirsiniz,bence son derece özel bir hediye olur :) Kutulanarak veya hediye paketi ile paketlenip üzerine kurdela bağlayarak hatta resimdeki gibi minik birkaç çiçekle de süslenebilirsiniz.Aşağıda fikir verebilecek bir kaç örnek daha var. Kendi yaratıcılık sınırlarınız ile ortaya güzel hediyelik süslemeler çıkarmanız mümkün.




Ben en yakın zamanda kendi sabunlarımı yapıp( yani hazır sabunu eritip süsleyip püsleyip :p) böyle küçük hediyecikler yapmayı planlıyorum :) Siz ne dersiniz? Hem pratik hem de güzel değiller mi? :) 

7 yorum:

makyajblogum dedi ki...

Çok güzel fikir, ayrıca dediğin gibi çok da güzel hediye olur el yapımı ne de olsa :)) Hele şimdi yılbaşı zamanı ya, küçük çam ağacı veya geyik desenliler nasıl da güzel olur! Kırmızı-beyaz-yeşil sabunları eritip yapmak lazım :)

Your style is your signature dedi ki...

evet çok güzel olurlar :) şimdi sen söyleyince gözümde canlandı kırmızı,yeşil,beyaz ne kadar şeker olur :) minik minik çam ağaçları yapıp ılbaşında herkese hediye etmeli:)

beijaa vintage dedi ki...

ne kadar güzel bi paylaşımda bulunmuşsun.hemen denemek istedim :)

Your style is your signature dedi ki...

çok teşekkür ederim,sevindim beğenmene :)

SvGLove dedi ki...

Ay harika bu! Ama ben bunu ısırırım falan:p
Senin gibi bir sabun aşığı bunu yapmadan durmaz herhalde:D
Bir gün denemek için kaydediyorum ben de:)

Your style is your signature dedi ki...

hehehe aynen :D bunlardan yapıp üzerlerini de güzelce süslemek notlar yazmak istiyorum !! :)

Selfet dedi ki...

Ayy çok güsel olmuşlarr bayıldımm :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...