13 Kasım 2010 Cumartesi

Haftanın Rengi ; Lacivert

Bu haftanın rengi ; Lacivert. Sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeleyen bu renk asaletin ve şıklığın da temsilcisidir.Kombinlerde kullanılması genelde riskli ve zordur. Çünkü siyahta olduğu gibi lacivertte de aynı tonları tutturmak genelde zor hatta imkansıza yakındır,tonlar arasında mutlaka bir uyumsuzluk yaşanır. Lacivert kelime anlamı olarak koyu maviyi ifade etse de lacivert tonundaki kıyafetler zaman zaman siyaha zaman zaman da maviye yakın tonlara kayarlar bu nedenle de örneğin lacivert çantanıza uygun bir lacivert ayakkabı bulmak isterseniz işiniz her zaman zordur :)

Lacivert kombinler de genellikle mavi tonları veya kırmızı&beyaz ikilisi kullanılır.Özellikle denizci temalı kombinler lacivertin en sık yer aldığı eşleştirmelerdir ki bu kombinler  moda sektöründe bir kaç yılda bir mutlaka trend haline gelir.Lacivertin en yakışmadığı ve genelde kullanılmadığı renk siyahtır.İkisi de baskın ve koyu olan bu renkler birbirini boğar ve ortaya göze hitap etmeyen bir görüntü çıkarır. Soft renkler ile yapılan kombinler laciverte daha çok yakışmaktadır. 

Bunlar da "Lacivert" için seçtiğim parçalar;
 Karen Millen
 Gucci Vintage
 Marc by Marc Jacobs
 Open Back
 Jil Sander
 Matthew Williamson
 Lanvin
 NYC
 ASOS
 Givenchy
Versace

Fleurdelice
Moschino

3 yorum:

makyajblogum dedi ki...

Tam benlik olmuş bu yazı çünkü lacivert rengine bayılıyorum! Seçtiğin parçaları yine çok beğendim, hepsi benim olsa keşke :)

Bende laciverti genelde beyaz ile kombinliyorum ama pudra rengi - bej ile çok şık duruyor bence...

Moda Çıkmazı dedi ki...

lacivert rengi severek kullanıyorum ama özellikle çizgili kıyafetlerde daha çok hoşuma gidiyor.

Your style is your signature dedi ki...

evet makeupwithstyle hem pudra hem bej ile çok güzel durur, hatta ben lacivert pantlonlarla taba kemer &taba ayakkabı kombinasyonunu da çok seviyorum :)

moda çıkmazı , lacivert-beyaz çizgili t-shirtler de benim çok hosuma gidiyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...