9 Kasım 2010 Salı

Doğal Yüz Kesesi ve Sivilceler için Zoretanin Tedavisi

Bu postta 2 ayrı konuya birden değinicem. İlki  Şehriban teyze doğal yüz kesesi, peeling etkili. Aslında ne zamandır aradığım bir üründü , aslında Watsons'daki Nexcare markasının yüz kesesini istiyordum ama ne zamandır bulamamıştım. Bugün Şehriban Teyzeninkini görünce hemen aldım. Fiyatı 2 TL'di.


Biraz sert bir yapısı var ama sıcak suyla temas ettiğinde cildi tahriş etmeyen bir yumuşaklığa kavuşuyormuş.Tercihen zeytinyağlı sabun ile köpürterek kullanılması öneriliyor ama sanırım diğer sabunlarla da kullanılabilir. Yüz temizliği ve bakımında peeling etkisi görerek ciltteki gözenekleri açtığı , cilde gergin ve canlı bir görünüm kazandırdığı ,akne,siyah nokta, sivilce oluşumunu önlediği belirtiliyor.

* * * * * * * *
İkinci konum ise bugün itibariyle uzun araştırmalar ve tavsiyeler sonucu Roaccutane muadili olan Zoretanin isimli ilaca başladım.
Sanırım çoğunuz Roaccutane isimli ilacın yan etkilerinden haberdarsınızdır. O nedenle doktora bu konuda endişelerim olduğunu belirttim. Kendisi daha önce yüzlerce hastaya yazdığını bir kaç hasta hariç herhangi bir yan etkisi görülmediğini belirtti. Yan etkilerinde depresyon , intihar eğilimi , ciltte kuruma,burun kanaması , dudak soyulması gibi belirtiler yazıyor. Bu nedenle kilonuz ile orantılı dozda ilaç kullanıyorsunuz.Ben 54 kiloyum ve sabah 10gr akşam 20 gr olmak üzere günlük 30 gr ile başladım. İlacın en önemli yanı her ay mutlaka kan tahlili yaptırmak zorundasınız , kan değerleriniz ve karaciğerdeki değerler kontrol ediliyor.Bunu yaptırmadan ilacı almanız mümkün değil , zaten ayrıca sonuçlarını kabul ettiğinize dair bir belge imzalıyorsunuz.Sürekli doktor kontrolunde olduğunuz için herhangi bir değer olması gereknin altında veya üzerinde çıkarsa doktor dozu azaltıyor veya ilacı bıraktırıyor.Burun içinde kurumaya bağlı kanamalar,ciltte kuruluk gibi etkileri genel olarak pek çok insanda görülüyor. Genelde 4-6hafta arası bazı ciltlerde sivilceleri püskürtme dönemi görülüyor.İlaç yoğun derecede A vitamini içeriyor.İlacı kullandığınız sürece alkol kullanamıyorsunuz. Bir de diyet uygulamanız gerekiyor.Genel olarak fast fooddan uzak durmak, meyve sebze tüketimi , kızartma yememek, bol sıvı almak , kırmızı et yerine tavuk ve balık tercih etmek gibi şeyler içeren diyet benim zaten yeme tarzıma uyduğundan sorun oluşturmayacaktır. 

İlaç ile birlikte ben lens kullandığımdan eğer gözlerimde kuruluk olursa diye suni göz damlası kullanmam tavsiye edildi.Bunun için tek kullanımlık kullan-at suni göz damlası aldım. (fiyat 10tl ile 15 tl arasında)

Sonrasında yine ciltte ve dudakta kuruluk yapacağından doktor vücut için Ürederm Lipo, dudak için ise Hametan krem verdi.


Doktor ilacı kullanırken makyaj yapmamın bir problem yaratmıycağını söyledi(evet elbette ilk sorum bu oldu!) ,akşam cildimi iyi temizlediğim ve oil-free bir cilt kremi ile nemlendirdiğim sürece herhangi bir sorun olmayacagını belirtti.

Ben yazılanlardan çok etkilendiğim için ilk günüm olmasına rağmen vücudumda kaşıntılar başladı.Ama ben okuduğum şeylerin hemen etkisinde kalan biriyim tahminen tamamen psikolojik bir etki :) İlerleyen zamanlarda eğer merak ederseniz ilacın belirli zaman dilimlerindeki etkilerini de sizlerle paylaşırım,kullanmak isteyenlere yol gösteririm, ama elbette etkileri kişiden kişiye değişir. Kullanıcı yorumlarında bir kısım kullanıcı tamamen sorunsuz atlatmışken bir kısmı daha zorlu bir dönem geçirmiş.Ama sonucundan oldukça memnun kalmışlar . "Bebek poposu" gibi bir cilt elde edildiği söyleniyor :) Ama tedavi uzun süreli bir süreç , sabırlı olmak ve vazgeçmemek gerekiyor.

SON UYARI : İlaç belirttiğim gibi ciddi yan etkileri olan , karaciğerde hasar yaratabilecek bir ilaç . Lütfen sadece yorumları okuyarak bir kanıya varmayın, araştırın , doktorunuzla iyice görüşüp bilgi aldıktan sonra kullanmaya karar verin.

12 yorum:

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

bugunlerde sana ne cok soru sorar oldum.
hangi doktora gdiyosun.
ben de aynı durumdan muzdarıbım ve güvenilir bir doktor arıyorum acıkcası.

derdimi dinleyecek sabırla
anlayabılcek.

Your style is your signature dedi ki...

olur mu öyle şey? bloglar ne için? hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz :) TCDD Hastanesi vardı eskiden Gazi mahallesinin sonunda, Gazi üniversitesine dönmeden , şimdi orası Gazi Hastanesine bağlandı ismi de Gazi Mustafa Kemal Hastanesi oldu. Doktroun ismini malesef yine kötü hafızamdan dolayı hatırlamıyorum :/ ama bayan doktor , 3tane cildiyeci var ilk sıradaki oda. :)
1 ay sonra tekrar gidicem o zaman ismini yazarım sana eğer beklersen:)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

saol canım.
yanlış doktor secimeleriüzünden yüzünü mahvedenlerdenım de artık tedbirli davranıyorum.

mercan dedi ki...

bence yan etkileri bu kadar çok düşünme, evet yan etkisi var ama ben kendimden biliyorum hiç bi şekilde bu ilacın yan etkisini görmedim,oldukça memnun kaldım , umarım etkisini görürsün...

Your style is your signature dedi ki...

başlayalı 1.5ay oldu ve sadece dudak kurulugu yasıyorum :) gercekten de korkulucak bırsey yokmus , biraz fazla abartıyorlar sanırım..şimdilik ben de memnunum teşekkürler.

mercan dedi ki...

evet abartı olduğu kesin, yalnız lens kullananlarda göz kuruluğu yapabiliyor senin de bildiğin gibi, lütfen göz ardı etme

Your style is your signature dedi ki...

ilk ay çok yoktu ama 1-2haftadır yavaş yavaş hissetmeye başladım o nedenle suni gözyaşı kullanıyorum gerek duydukça.bir de sanırım 4-6ıncı hafta püskürtme haftasıymış , şu anda onu yaşıyorum. çok teşekkür ederim ilgin için :)

Bookkeeper dedi ki...

merhaba , bende zoretanin tedavisinde 5. aydayım ve 1 ayım kaldı çok şükür mutlu ve sivilcesizim:) Çok fazla araştırdım ama hiç bir blogda veya sitede şu soruma cevap bulamadım: sivilce tedavisi bittikten sonra cildimi nasıl temizlemeli bakım yapmalıyım? Hangi ürünler daha doğru olur acaba? Ve makyaj ürünleri mineralli falan mı kullanılmalı? Doğla mı olmalı? Bundan sonra yine eskisi gibi yağlı ciltler için mi yoksa karma ciltler için olan ürünlerimi tercih etmeliyiz? Cevabınızı bekliycem.Şimdiden teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Merhaba bende kullaniyorum iki buçuk ayim doldu tam olarak. Cildim yeni soyulmaya baaliyo ama alin bolgem problemli olduğu halde soyulmayan tek bölge orasi. Tam olarak ne zaman soyulur sizinki Kac ay sonra tam olarak düzeldi acaba

Unknown dedi ki...

Merhaba ben de zoretanin tedavisine başladım ve lens kullanıyorum.Her yerde aradım taradim ama herkes lens kullanmanin çok sakıncalı olduğu tarzda şeyler yazmış doktorum suni göz yaşı ile bu sorunu çözebileceğimi söyledi ama bu konuda içimin rahat olması açısından bilgin ihtiyacım var.tedavi boyunca lens kullanırken sorun yaşadın mi? Günde kaç saat lens taktin ya da suni gözyaşını ne kadar sıklıkla kullandın?

Unknown dedi ki...

Ben daha başlayalı iki gün oldu , bir buçuk ay oldu demişsiniz gözleminiz nedir ilk bir buçuk ay acaba ? Çok merak ediyorum çok heyecanlıyım. Artık makyaj yapmaktan saatlerce sivilce ve leke kapatmaktan çok bunaldım umarım bizim de sorunsuz geçer ve olumlu sonuç alırız 🙏🏻

Unknown dedi ki...

Ben daha başlayalı iki gün oldu , bir buçuk ay oldu demişsiniz gözleminiz nedir ilk bir buçuk ay acaba ? Çok merak ediyorum çok heyecanlıyım. Artık makyaj yapmaktan saatlerce sivilce ve leke kapatmaktan çok bunaldım umarım bizim de sorunsuz geçer ve olumlu sonuç alırız 🙏🏻

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...