12 Haziran 2011 Pazar

Gez(g)i(n) Yorum; Viyana / Avusturya Volume III

 Resimde ağaçların arkasında görülen dönmedolap (malesef resmi otobüsten çekmek zorunda kaldım) Wiener Riesenrad .Yapıldığı dönemde dünyanın en büyük dönmedolabıymış.Bu devasa dönmedolap pek çok filmde kendine yer bulmuş.Prater Parkı içersinde yer alan Riesenrad'ın tepesinden harika bir Viyana manzarası varmış.II Dünya Savaşı sırasında neredeyse tamamen tahrip olan bu büyük oyuncak defalarca tamir görmüş.Yılda 750.00 turist tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra Viyana'yı temsil eden bir marka haline gelmiş.

Viyanadaki son durağımız Danube Tower yani Tuna Kulesi Almanca ismi ile Donauturm.Turun en nefes kesici ve en büyüleyici kısmı burası çünkü aynı Atakule gibi Danube Tower'ın da en tepesine çıkılıyor , kule kendi etrafında 360 derecelik turunu tamamlayana kadar tüm ihtişamıyla Viyana izlenebiliyor.Biletleri alıp içeri içeri girerken bir anda fotoğrafınız çekiliyor , Danube Tower hatırası olarak Kule arka fonlu bir photoshop yapılıp turistlere sunuluyor,gezi sonunda eğer resminizi beğenirseniz belirli bir ücret karşılığı resmi satın alıyorsunuz. Hediyelik eşyalar satılan bir bölüm de mevcut. Bu arada çıkmadan broşür almayı unutmayın , broşürde Kule'de sizi nelerin beklediği ile ilgili ayrıntılı bilgiler var.

Kulenin yüksekliği 252 metre,ama gözetleme kulesi yani turistlerin çıkabileceği maksimum nokta 150inci metre.Bu özelliğiyle Avusturya'nın en yüksek binası ünvanını kazanıyor. 150 metre olduğuna bakmayın asansörlerle saniyeler içinde  kendinizi kulenin tepesinde buluyorsunuz :) Dahası yukarı çıkarken asansörün üst kısmı açık olduğundan yukarıyı izleyebiliyorsunuz.Harika bir deneyim! (Bu arada Donauturm bungee jumping yapanların da favorisiymiş,ilgilenenlere duyrulur) 


 Viyana boyunca diğer postlardaki kadar bahsetmediğim için bu şehrin Tuna'nın incilerinden biri olmadığını düşünmeyin.Viyana da tıpkı Budapeşte,Estergom ve Bratislava gibi Tuna'ya kıyısı olan şehirlerden biri.Hatta içinden nehir geçen diğer Avrupa şehirleri gibi şehir nehrin kıyısında kurulmuş ve yerleşim buralarda yoğunlaşmış.




Yukarıdaki 4 fotoğraf kulenin yukarısından "Observation Deck" kısmından çekildi. Camlı bir bölümde   olduğundan yer yer yansımalar ve yağmur damlaları gözüküyor :) Bundan sonraki tüm resimler ise Donauturm'un tepesinde yer alan Panorama Cafe'de otururken çekildi. Siz oturup kahvenizi yudumlarken kule çok yavaş bir şekilde dönüyor , bu sayede tüm Viyana'yı panoromik olarak seyrediyorsunuz. Bir tur yaklaşık 20dk sürüyor.Bu arada başınızın hemen yukarısında tur sırasında şehrin hangi noktasında olduğunuzu anlamanız için isimler yer alıyor. Mutlaka yaşanması gereken bir deneyim.Resimlerden de anlaşılacağı üzere olağanüstü bir manzarası var.Viyana'nın yeşili ve Tuna'nın mavisi birbirine karışıyor.Şehirdeki ahenk kendine hayran bırakıyor.Küçük adacıklar göze çarpıyor. Dönerken her metrede yeni birşey farkedip hayrete kapılıyorsunuz. Artık ben susuyum Viyana konuşsun :)








Bu postla birlikte bu şahane şehirle ilgili yazılarımın da sonuna geldim.Sıradaki durak şehirlerin anası ve masal şehir olarak adlandırılan Prag :)

2 yorum:

makyajblogum dedi ki...

Yine harika bir yazı olmuş tatlım! Resimlere bayıldım...şehirin tepeden görüntüsü nasıl güzel...ah ahhh bol yeşillik ve çevre düzenini bozmayan binalar! Keşke bizde biraz örnek alabilseydik :(

Your style is your signature dedi ki...

Canım inanır mısın ortalıkta hiç site yoktu? tek katlı birbirinden güzel binalar..heryer orman,baktıkça insanın içi açılıyor, tarihe,şehrin dokusuna hiç dokunmamışlar,bir de bizim hailimze bak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...