11 Haziran 2011 Cumartesi

Gez(g)i(n) Yorum; Viyana / Avusturya Volume II

Viyana'nın en çarpıcı özelliklerinden biri de Habsburg Hanedanlığı'na ev sahipliği etmiş muhteşem saraylar. Bunlardan Hofburg Sarayı kışlık saray olarak kullanılırken Schönbrunn yazlık saray olarak kullanılmış.


Hofburg Sarayı mimari açıdan büyüleyici bir mekan. Üzerinde yeşil bir kubbesi ve altın kaplama işlemeleri var. Fransa'nın en ünlü Kraliçelerinden, meşhur "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözü ile tanıdığımız  Marie Antoinette bu sarayda dünyaya gelmiş.  Bugünlerde müze olarak kullanılan saray 1918 I. Dünya Savaşı sonuna kadar Avusturya-Macaristan Hanedanlığının kışlık sarayı olarak kullanılmış.



Schönbrunn Sarayı gezip gördüğümüz yerler içinde beni en çok etkileyen mekanlardan biri. İşin kötü yanı ise 8gün boyunca yağmurun( fırtına& sağanağın) olduğu yegane saatler burada geçirdiğimiz saatlerdi.İki  resimde de  zaten havanın ne kadar kapalı olduğu net olarak belli. Orta Avrupa'nın anı anını tutmayan havasıyla da burada tanışmış olduk.  

Schönbrunn Sarayı II Viyana Kuşatması'nda çevresindeki yapıların zarar görmesine rağmen günümüze kadar tüm ihtişamı ile gelmeyi başarmış. 1996yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiş. Barok tarza sahip bu saray yılda 6 milyon turisti ağırlıyor ve Avusturya'nın en önemli turistik yapılarının başında geliyor. İçerisi gezilebiliyor ama sabah erken saatlerde bilet ve randevu alınması gerekiyormuş biz kalabalık nedeniyle gezemedik. 

Sarayın bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de bünyesindeki şahane park ve bahçeler.Her biri birbirinden bakımlı çiçekler, yemyeşil ağaçlar,güller sarayı olduğundan daha da özel hale getirmiş.Bir de dünyanın en eski hayvanat bahçesi de yine bu sarayın sınırları içersinde. 

 Sarayın uç kısmında bir de çeşme bulunuyor,ismi Neptün Çeşmesi.Üzerinde bulunan heykeller ile tüm turistlerin ilgisini çekiyor , fotoğraf çekilmek için ideal bir yer. Asasını havaya kaldırmış Neptün 16-18yüzyılların meşhur bir figürü ve halkının kaderini belirleyen monarkları temsil ediyor.

Sarayın botanik bahçeleri içersinde birbirinden farklı pek çok heykel bulunuyor.Özellikle en başta yüzü arkaya başı ise öne dönük olan heykel benim en çok dikkatimi çeken.

Fotoğraflarımın daha profesyonel olmasını dilerdim,çünkü bu güzel yerlerin paylaştığım fotograflarla iyi ifade edilmediğini düşünüyorum :/ O nedenle Schönbrunn ve bahçelerinin benim çekmediğim bir kaç fotografını ekleyerek postumu bitiriyorumki aslında sarayın ne kadar muhteşem olduğunu görebilesiniz :) 
 


2 yorum:

Yasemin dedi ki...

Viyana'ya gidersem Viyana postlarini tekrar tekrar okuayacagim canim. Cok guzel anlatmissin

Your style is your signature dedi ki...

Çok mutlu oldum canım teşekkür ederim :) Eğer biraz olsun gitmeyi düşünenlere fikir verebiliyorsa postlarım mutlu olurum :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...