3 Nisan 2011 Pazar

Bir Yeniden Yaratma Hikayesi / A Re-creation Story

Scroll down for English 

Ebaydeki satıcılarda takılar öyle uygunki her seferinde gözüm dönüp kullanıp kullanmıycağıma bakmadan her gördüğümü alır halde buluyorum kendimi :) İşte bu küpelerde öyle bir anda "Hadi bunu da alıyım!" dediğim bir alışveriş sırasında alınmıştı. Geldiğinde görüntüsü beni pek tatmin etmedi. Hiç tarzım da  olmadığı için ne yapabilirim diye düşünürken birden aklıma bir fikir geldi ve o fikrin sonucunda bu küpelerden küpe, yüzük ve kolyeden oluşan bir takı seti yaptım :)

The jewelry on the ebay sellers have  such cheap prices , so everytime I found myself buying everything I see even I would use or not. I bought these earrings in such a moment that I feel in a mood like  "Lets buy these ones too!" . When I recieved them , I was not satisfied by their  look. Hence they were also  not my taste , I started to think what I could do with them , then something popped into my head and as a result of it , I made a jewelry set with earrings, ring and necklace:)

İlk aşamada 3 boyda olan daire şekillerini birbirinden ayırdım. 

As a first step , I seperated the 3 sized circles. 

3 katlı iken küpe olarak kullanmak için fazla abartılıydı, sadece en üstteki küçük daire kalınca daha zarif bir küpe oldu.Kullanımı da daha rahat. (Resim küçülünce çözünürlükler bozuldu malesef..)

They were very puffy when they has tri-partite , when only the uppermost part stayed , the earrings have been more excuisite . Also, it is easier to use. ( Unfortunately,the picture has a low  resolution coz I minified it)

3 daireden en büyük olanını yüzük aparatına  silikon tabancası yardımıyla yapıştırdım. Bijuteriden alınmıştan farksız oldu :) 

I applied the biggest of the three circles to a ring kit with a help of  silicon gun. It has been nothing less than a ring we buy from a jewelry.

Küpenin tekinden kalan büyük ve ortanca daireyi bir zincirin ucuna taktım. Böylece küpe ve yüzüğe ek olarak bir de kolye ortaya çıkmış oldu , ve bir çift küpeden bir takı seti çıkarmış oldum :) Hala benim arzım değil ama annem beyaz gömlekle çeşit olsun diye takarım dedi , bence de güzel bir fikir :) İşte böylece küçük bir  yeniden yaratma hikayesi de sona ermiş oldu :)

I attached the biggest circle  and middle circle to the edge of a chain. Thus ,in  addition to the earrings and ring , a necklace has emerged and I have created a jewelry set from a pair of earrings :) Even it is still not my taste , my mum said she could use them to vary a white  bald shirt  and I agree that  it is a good idea :) Thereby , a little re-creation story has winded up :) 


11 yorum:

Gamze Boztepe dedi ki...

Tesadüfün böylesi! :) Şu an eBay'de takılara bakıyordum. Bütün saflığımla bir şey soracağım. Tek bir parça bile istesen gönderiyorlar mı? Çok ucuzlar diye kafam karıştı doğrusu...

Your style is your signature dedi ki...

Tabi tabi hiç sorun değil :) kargo ücretini de zaten ödediğin için 1 dolarlık bile alsan gönderiyorlar :) Hem de pek çoğunun kalitesi fiyatına göre beklentinin üstünde oluyor :)

Gamze Boztepe dedi ki...

Çok teşekkür ederim cevap için. Şimdi beni kim tutacak bilemiyorum. Annem kargoculara kapıyı açmayacak artık. :))

Your style is your signature dedi ki...

Rica ederim ne demek :) PTT kargo ile geliyorlar, görevli artık 2-3günde bir elinde paketle gelip yüzüme garip garip bakıyor her seferinde :) alışveriş duygusunu tatmin etmek için süper bir yöntem!

eğer istersen benım sık alışveriş yaptıgım satıcıları mail olarak söyleyebilirim:)

Gamze Boztepe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gamze Boztepe dedi ki...

Ah öyle bir iyilik yaparsan çok sevinirim ben! theshoppingdetective@gmail.com, çok teşekkürler :)

Your style is your signature dedi ki...

Daha önce gönderdiğim arkadaşlar olmuştu o nedenle mail hazırda var , hiç sorun değil hemen gönderiyorum:)

SvGLove dedi ki...

Bir tasla,himmm kac kus olmus, bi sayayim...5;) Ama bi parca eksik, fark etmedim sanma:D Iki yuzuk mu oldu? ;)
Hepsini gule gule kullan canim, cok akillica bi is yapmissin;)

Your style is your signature dedi ki...

Yok tek yüzük oldu küçük dairelerden biri kaldı , hatta benim de aklıma geldi bi yüzük daha mı yapsam diye! :)

Çok teşekkürler canım senin gibi yaratıcılıgını çok taktir ettiğim birinden gelince yorum daha da mutlu oldum :)

makyajblogum dedi ki...

Canım ne kadar beceriklisin, çok güzel bir takı setin olmuş :) çok seviyorum senin bu DIY projelerini :)
öpüyorum tatlım

Your style is your signature dedi ki...

Merhaba canım ! Ah çok teşekkür ediyorum ! Pek öyle aman aman şeyler sayılmazlar ama seviyorum ufak tefek şeylerle ugrasmayı :) Ben de öpüyorum tatlım!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...