1 Temmuz 2011 Cuma

PTT Kargo Sorunsalı


Bundan 15gün kadar önce ebay'den 2 adet kolye siparişi vermiştim genelde Çin'den kargonun gelmesi 1ay kadar sürdüğünden daha elime geçmesini beklemiyordum. Az önce karşı komşumuz elinde bana ait olduğunu söylediği 2 adet paketle geldi. Peki paketler nerden çıkmış? Bloğumuzun girişinde posta kutusundan aldığımız gereksiz ilan,market tanıtımı gibi kağıtların atıldığı çöpten ! Peki çöpte ne işi var? Tahminen PTT kargo görevlisi beni evde bulamayınca zahmet etmeyip çöpe atmış ! Anlayamadığım paketler posta kutusuna sığacak boyutta, hadi zahmet edip karşı komşunun zilini çalıp paketi ona teslim etmedin , bari çöpe atmak yerine posta kutusuna at ! Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Nasıl bir iş ahlakıdır ? Daha garibi bundan bir kaç ay önce yine ebayden 10taneden fazla kolye,küpe,bileklik siparişi vermiştim, 1ayı geçip hala elime geçmeyince satıcı para iadesi yaptı ,belki de yine beni evde bulamayan kargocu paketi çöpe attığından elime ulaşmadı diye şüphelenmeye başladım.

Peki bu durum karşısında ne yapıcam?
  • Öncelikle pazartesi ilk iş postaneye gidip şikayette bulunucam , sorunumu dile getiricem ki dikkatli olsunlar, kargonun içinde daha değerli veya önemli bir şey de olabilirdi. Çöpe atmak da neyin nesi? 
  • Bloğun girişindeki cama postacıyı uyaran "Lütfen kargo sahibini evde bulamadığınızda kargoyu çöpe değil karşı komşuya veya posta kutusuna bırakınız" ana fikirli bir yazı asıcam.
Bunu buradan da belirtmek istedim ki siz de dikkatli olun , kargonuz elinize ulaşmadığında bu tarz ihtimalleri de göz önünde bulundurun.

EDIT: Kargolar  bizim PTT tarafından değil ilçenin merkez PTT'si tarafından dağıtılıyormuş.Sorunu hem bizimkine bildirdim hem de arayıp merkeze söyledim.Epey ilgilendiler.Ayrıca Kova Kadınıyım Ben arkadaşımızın dediği gibi bir de mail attım. Cevaben de şu geldi ;

"Sayın Müşterimiz; Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ilgili Müdürlüğümüz uyarılmış olup, tekerrüründen kaçınılması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır. Tarafınıza yaşatılan bu sorun nedeniyle üzüntülerimizi bildirir, işlerinizde başarılar dileriz. "

11 yorum:

Junkhead dedi ki...

Ayy canım çok geçmiş olsun yaaa acayip sinir oldum ! Neyse ki komşun bulmuş paketlerini haa . Bazen minik paketleri yukarı çıkarmaya zahmet etmeyip posta kutusuna bırakıyorlar . Ama seninkileri bırakmamaları hakkaten öküzlük olmuş.Dediğin gibi mutlaka Ptt ye gidip şikayette bulun,ortalığı ayağa kaldır .

Your style is your signature dedi ki...

Sağol canım ya :/ Acayip sinirlendim gece gece ,çöp kutusuna atmak nedir ya???? Zilin yanına bile not yazmayı düşünüyorum , o derece tepem attı! bir de hepimiz artık internetten alışveriş yapıyoruz sık sık ,kargoya güvenemiyceksem nasıl yapıyım alışverişimi? ben şimdi hep tedirgin olucam alırken ...

alice dedi ki...

ben bile sinirlendim ama binaya kadar da gelmeye zahmet etmeseydi o zaman o kadar gelip de çöpe atmak garip..

Your style is your signature dedi ki...

yok o zaman hepten suçlu olur en azından bak eve kadar gelmiş :) çöpe atmış ama bana ulaştı ! Bu bile bühyük zahmet !

Yasemin dedi ki...

Postaciya sinir oldum

Your style is your signature dedi ki...

sanrım hepinizde topluca postacıya karşı bir nefret dalgası oluşturdum :)

makyajblogum dedi ki...

Canım bende bir aksilik yaşamıştım ptt ile, eğer paket Tr'ye giriş yaptıysa ve ptt elemanı yüzünden kayıp olduysa sana ürünün bedelini ödemek zorundaymış, bi ara hergün ptt yi arıyorduk da neyse uzun uğraşlar sonucu paketimin burada bir şubeye bırakıldığını öğrendim, neyse ki sonra pakete kavuştum :) ama bayaa uzun sürmüştü...

Your style is your signature dedi ki...

sana da geçmiş olsun tatlım , ben de yarın gidip bir görüşücem işte,dikkat etsinler bundan sonra

Unknown dedi ki...

aynen canım benimde yurtdışından direkt istettiğim siparişlerimi aşağıdaki posta kutusuna bırakıyolar sadece yurtiçi kargolarımı kapıya getiriyolar yukarı çıkarıp zile bassalar elleri yamulur belki:@

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

yuh ya yuh yani
iyicetozutmuslar.
hemen git ya da mail at.
gun saaat soruyorlar zaten.
ben bır kere mail atmıstım.hemen cevap gelmişti. otomatık mail değildi.

Your style is your signature dedi ki...

Benden bişeyler; yok canım ben posta kutusuna bile razıyım..nasıl bir mantıktır bu ya?

KOVA KADINIYIM BEN; elime ulaştıgında cuma akşamdı ndan birşey yapamadım , yarın ilk iş gidicem , mail atıldıgını bilmiyordum mail de atıyım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...