12 Şubat 2012 Pazar

Kakao Maskesi Yapalım mı?




Gelin kabul edelim; hepimiz ev yapımı(home-made) maskeleri denemekten hoşlanıyoruz ! Farklı ürünler denemenin yanı sıra daha doğala yönlenmek istememizin sonucu olarak her gün evde bulunabilen malzemeler yardımıyla yapılan maskeler bana eğlenceli geliyor :)

Tarifini vereceğim maske hem lezzetli hem de cildin nemlendirilmesi için oldukça faydalı bir maske. Hepimizin severek yediği çikolataların ana maddesi olan kakaonun cilde iyi geldiğini biliyor muydunuz? Ben öğrenince sizinle de paylaşmak istedim.İşte  farklı iki versiyonu ile KAKAO MASKESİ.


Malzemeler:
Kakao
Yoğurt
Bal
Kakaonun dışındaki diğer iki malzememiz sıklıkla maskelerde kullanılan ve cidle faydaları zaten kanıtlanmış maddeler. Uygulamamıza gelince ;

Versiyon I :
Her 3 malzememizden de birer kaşık alıp karıştırıyoruz. Karışımı bir süre buzdolabında beklettikten sonra cildimize sürüp 25 dk bekletiyor ve ılık su ile duruluyoruz. Sonrasında ise güzelce cildimizi nemlendiriyoruz.

Versiyon II:
Bu versiyonu bugün Doctor ÖZ'ün Home Tv'deki programından aldım. Malzemeler ve miktarlar aynı, tek fark malzemelerimizi karıştırdıktan sonra ısıya dayanıklı bir poşet ile 10-15 saniye arasında mikrodalgada ısıtıyoruz. Çıkardıktan sonra ellerimizi maskenin içinde 15 dakika kadar bekletiyoruz. Maskeyi yüz için de kullabiliyoruz ama Doktor Öz en büyük etkiyi el üzerinde yaptığını söyledi :)



6 yorum:

alice dedi ki...

aa çok güzel bayılırım kakaolu şeylere =) peki ne işe yarıyormuş bu maske ve hangi cilt tipine uygunmuş acabaa? =)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

el estetık yapılması en zor bolge oldugunu-a göre
elde denemekte fayda var
peeling için kahveyı oneren cok olmustu zaten
hoşgeldın :)

makyajblogum dedi ki...

Canım yazını gördüğüne çooook sevindim! çok özledim <3 muuuck!

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

toz kakao dimi tatlım? çekirdek değil? hoş görünüyor iki tarif de!

melodyofcolors dedi ki...

Allahımmm gözlerim beni yanıltmıyo dimi uzun zaman sonra okuma listesinde postu görünce bi inanamadım sonra girdim okudum bi mutlu oldum bi mutlu oldum anlatamam :)
Aslında geçen hafta aldığım radikal bir kararla maske yapmayı bırakmıştım ama bu tamamen doğal olduğu için deneyebilirim ayrıca senin cildin bebek gibi canım hiç ihtiyacın yok böyle şeylere :)

Your style is your signature dedi ki...

Alice;cildi nemlendiriyormuş ve her cilt tipi için uygunmuş :)

Kova KAdını; Hoşbuldum:) Gerçi döndüm mü dönmedim mi bilemedim,anlık bir dönüş olabilir!:)

makeupwithstyle ;tatlımmm!Hoşbuldum, ben de seni çok özledim, zannetmeki takip etmiyorum her postunu zevkle okuyorum:) Mail atıyrum sana!

Hande;Evet canım bildiğin şu süte kattıgımız toz kakao :) Hatta doktor öz yaptıktan sonra kalanı da yiyin dedi ama o kadarını bilemedim:)

melodyofcolors; hahaha bebeğim şaşırtırım öyle insanı:P ama anlık oldu, devamı gelir mi bilemiyorum bir sıkıntı anında cıktı bu post :) sağol tatlım senin cildin benden güzel hem, haftasonu gelin bize birlikte yapalım ^.^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...