12 Aralık 2010 Pazar

Yine "Dudak Bakımı"

Son zamanlarda postlarımın çoğunun dudak bakımı ile ilgili olduğunun farkındayım ama dudaklarım sürekli kuruduğu  için bu konuya yoğunlaşmış durumdayım ve tam bir algıda seçicilik ile her türlü dudak kremi vb ürüne doğru bir eğilimim söz konusu.

Bugün ilk olarak yeni bir üründen bahsedicem.Yıllardır pek çoğumuzun çatlak ellerine çare olmuş Vaselin markası yeni bir seri ile karşımızda "Vaselin Lip Therapy" .

Stick ve kutu olmak üzere 2 seçenekle satışa sunulan ürünlerin aloe vera,orjinal,kako yağı ve gül olmak üzere çeşidi var. Üreticiler ürün konusunda oldukça iddialı , markanın geçmişini ve tanıdığımız ürünlerinin etkilerini düşünürsek dudak bakım serisinin de epey faydalı olacağını tahmin etmek zor değil. Sizi güneşin zararlı etkisinden korumak için SPF 15 gibi bir karoyucuya sahip. Gül aromalı olanı da hafif pembelik veriyormuş . 4 çeşit arasında eğer dudağınızla ilgili kuruma çatlama gibi sorunlar yaşıyorsanız ben kakao yağlı olanı tavsiye ederim. Orjinal olan ise günlük kullanım için  olmazsa olmaz, hem erkkeler hem bayanlar için uygun bir seçenek .

Bu aralar dikkatimi çeken bir diğer ürün "Garnier Repair Lip Balm" .Tabiki burada direk beni etkileyen "repair" kısmı oldu çünkü son zamanlarda dudak kremlerinden beklentim nemlendirmeleri değil dudağımı yeniden yapılandırmaları ve yenilemeleri. 

Ürünün en dikkat çekici yağı içeriğinde Shea yağı olması . Daha önce bir kaç postumda bu yağdan ve etkilerinden bahsetmiştim. Mucizevi bir yağ , cilt için de son derece faydalı, o nedenle Garnier'nin bu ürünü içeriği dolayısıyla benden iyi not almaya aday.

Ayrıca bugün Trendyolda  Aldo Vandini marka dudak ürünlerine rastladım.2 tanesi özellikle dikkatimi çekti.

İlki yine bir Repair Lip Balm ve içeriğinde yine Shea yağı var, demekki neymiş Shea yağının dudağı yenileyici bir etkisi varmış, bunu da pek çok örnek üzerinde görerek onaylamış olduk :) 

"Onarıcı dudak balsamı - Shea yağı, balmumu, E-Vitamini ve pantenol ile dudaklarınıza yoğun bakım yapar .Faktör güneş koruması ile dudaklarınızı güneşten korur "

İkinci ürün ise bir dudak peelingi. İçerisinde kayısı yağı ve esmer şeker varmış , ben bu karışımı yarın evde denemeyi düşünüyorum :) Zaten şekerle yağılan dudak peelinglerini duymuştum kayısı yağı ile birleştiğindeki etkisini merak ediyorum.

"Dudaklar için peeling ve bakım – Kahverengi şeker, kayısı çekirdeği yağı ve E-Vitamini, dudaklarınızın üzerindeki ölü deriyi temizler, kadife kadar yumuşak olmalarını sağlar. Peeling tanecikleri masaj esnasında eriyerek yok olurken ardında kalan jel dudaklarınıza bakım yapmaya devam eder."

Son olarak bu hafta dermatoloğum Zoretanin ve Roaccutane tarzı ilaçlar için özel olarak üretilmiş "Noviderm Ceracuta Stick " önerdi.
 

"Akne tedavisinde sık gözlenen keilit gibi yaygın kuru dudak lezyonlarında pratik kullanım avantajı sağlar. Cilde çok iyi tutunur, mekanik aşınmayla ciltten uzaklaşmaz. "



Aldo Vandini markalı olanlar şu anda Trendyolda 8.90TL'ye satılıyor. Novidermler yetkili eczanelerden 22TL civarında bir fiyattan satın alınabilir.Şimdilik dudak bakımı & ürünler ile ilgili yazıcaklarım bu kadar :) Şimdiden herkese iyi haftalar :)






5 yorum:

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

bu aralar bende o algıda seçiciliği yasıyorum.
blistex care olmadı gibi.
garnier ı düşünebilirim.ama sanki hiç göremedim etrafta.

ilaç gibi bir post olmus ellerien saglık.
senin postlarına bakarak karar vercem valla

Your style is your signature dedi ki...

blistex'i genelde herkes begenıyor aslında,hangi çeşidini aldın? ben özellikle med care olanından çok memnunum , sık sık da hametan sürüyorum hatta abarttım rujun altına bile nemlendirici gibi onu sürüyorum :)

garnier olan sanırım Türkiyede satışta değil. ebaydan alınabilir.

Adsız dedi ki...

Garnier olanı kullandınız mı? Sonucunu merak ediyorum açıkçası:)

Your style is your signature dedi ki...

kullanmadım malesef , ama içindeki shea yağı dolayısıyla etkili bir ürün olabiliceğini tahmin ediyorum :)

Unknown dedi ki...

Hoş ve bilgilendirici bir post

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...