21 Aralık 2010 Salı

Kolay DIY Zımbalama






Resimde görünen gömleğimi aldığımda üzerinde minik noktacıklar şeklinde gözüken zımbalar vardı. Yoğunluk olarak çok da yoğun değildi. Sonra ben de orta boy ve büyük boy  zımbalar aldım.
 Bunlar da zımbalarım(büyük boy olanlar bunlar,orta boy olanlardan kalmadığı için resimleyemedim) 


Bu da zımbaların arka yönü.Çok belli olmuyor resimde ama içbükey olan olan kısmında silikon benzeri  bir yapıştırıcı var. Peki bu zımbaları nasıl kullanıyoruz? Zımbaların yapıştırıcılı kısmı aşağı gelecek şekilde vermek istediğimiz desene veya görüntüye göre yerleştiriyoruz, üzerine bir ütü bezi  koyuyoruz ve ütüyle hafifçe bastırıyoruz. Zaten hemen içindeki yapıştırıcı eriyor ve anında yüzeye yapışıyor.

Resimde de görüldüğü gibi biraz dikkat etmek gerekiyor. Ütüyle bastırma işlemini yaparken eğer diğer zımbalar hareket ederse içerisindeki yapıştırıcı kumaşın üzerinde dağılıyor.Ben de ilk kez yaptığım için biraz acemiliğime geldi ve bir iki noktada yapıştırıcı dağıldı. 

Eğer biraz dikkatli çalışsaydım sonuç daha güzel olabilirdi. Ama yine de sizinle yapım yolunu ve dikkat edilmezse ortaya çıkabilicek sonucu paylaşmak istedim. Oldukça pratik ve zımba sevenlerin kolayca uygulayabileceği bir yöntem. Gömlek ,t-shirt gibi pek çok şey üzerine uygulanabilir. Hatta ben ince metalik bir tacın üzerine yapmaya çalıştım,tacın eni çok ince olduğu için zımbaları üzerinde dengede tutamadım ama daha kalın enli bir taç seçerseniz ona bile uygulayabilirsniz :)





4 yorum:

Moda Çıkmazı dedi ki...

bu zımbalama fikrini sevdim. :)

Your style is your signature dedi ki...

çok sevindim :)

makyajblogum dedi ki...

Çok güzel olmuş gömleğin :) Benim de bu tarz bi kaç tane gömleğim var, bende zımbalayacağım! :)

Your style is your signature dedi ki...

teşekkürler :) hehehe ama sen dikkat et benımkı gibi olmasın! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...