14 Aralık 2010 Salı

İçimdeki DIY Ruhunu Takılara Yansıttığım Zamanlardan..

Aslında hala pek çok şey üretmeme ve yaratıcı olmaktan zevk duymama rağmen eskisi kadar takıya düşkün olmadığımdan sanırım , kolye , küpe yapma işine biraz ara verdim :) Son zamanlarda omuz ayrıntıları ve vatkalara takmış durumdayım :, bir de zımba yapıştırmaya :) ( Üşengeçlikten kurtulduğum bir zamanda vatkalarımı tamamlayıp paylaşıcam!) Bugün, eskiden yaptığım takılardan bir kaçını sizle paylaşmak istedim.


Not: Farketmeden "İs" yazıp , i'yi büyük yapmışım , İngiliz grameri beni asla affetmiycek! Tüm resimlerde öyle,
görmezden geliniz !

Bu vintage esintili kolye tamamen evde alınıp kullanmadığım takı malzemesi stoğuna baktığım bir anda " bunlardan iyi  kolye olur yahu!" çıkışım sonucu bir kaç dakikada yapıldı :) Kurdelenin renginden bir hırkam var, gömlek&hırka kombinasyonu ile  güzel oluyor :)

 Bu kolyem ise geçen sene moda olan hatta hala sık sık kullanılan inci üzerine çiçek takılarak yapılan kolyelerden ilham alarak ortaya çıktı. Boncuk dizili siyah bir kolyenin üzerine broş olan kullanılan arkası clipsli bir çiçeği diktim alt kısmına da ince siyah bir kurdele geçirdim, ortaya bu çıktı .Siyah pantolon & beyaz gömlek kombinleri için süper bir tamamlayıcı oluyor.


Bu kolye de yine alınan ama kullanılmayan takı malzemelerinden alınan ilhamla yapıldı. O Osmanlıvari, büyük  parça birzamanlar alınmış bir köşeye konulmuş. Baktım parça biraz ağır ona uygun bir kordon ve aynı renk püskül aldım.Püskülü de altınrengi burada pek belli olmayan ama kavisli modern bir parça ile hareketlendirdim.Bu da sonuç :)


 Bu küpeleri çok seviyorum! Krem rengi sedef dümdüz bir küpenin üzerine annemin ördüğü ince bir kordonu çevirip şekil vererek üzerine yapıştırmamla oluştu. Ama bu küpeler tek değil , bunun devamı var. Benim süper yaratıcı ve elinden her iş gelen annem aynı ipten bir de kemer ördü.Ben de Bershka'dan çok severek aldığım bir gömlek ile bunları takım olarak kullanmaya başladım.:)


Eveet, bu da kemerim :)  Örülen kordon saç örgüsü şeklinde  birleştirildi , sonra her 2 yanına plastik bir daire(sanırım profesyonel takı tasarım işinde onun bir adı vardır ama ben bilmiyorum !) etrafı iple kaplandı.Sonra yeni bir kordon örüldü ucuna da örgü perdelerde kullanılan çiçekciklerden örüldü ve içi pamukla dolduruldu. Tasarım ve fikir tamamen anneme ait :) Ben çok severek kullanıyorum.Küpe ile birlikte süper ikili oluyorlar.

Küpe belli olmuyor ama kemerin duruşu ile ilgili bu resim bilgi verebilir sanıyorum. Krem gömlekle oldukça uyum sağlıyor. Annemin ellerine sağlık :) 


Bu da petrol mavisi bir boleroyu tamamlamak adına yapılmış bir kolyeydi. 1-2kez kullanıldıktan sonra dolabımınn derinliklerindeki yerini aldı. :)

Evet, fikirlerinizi alıyım? :)

6 yorum:

makyajblogum dedi ki...

Hepsine bayıldım! Ne kadar yaratıcısın ...hmmm ben de yavaş yavaş takı tasarımı işine mi girsem? böyle güzel takılar görünce çok özeniyorum :) Annenin yaptığı kemer de süper! Birinci resimdeki kolye favorim! :)

Your style is your signature dedi ki...

çok teşekkür ederim! Tez yazdığım döneme kadar hem takı takmayı hem de yeni takılar yapmayı çok seviyordum ama gecen sene hayattan soğudum tez döneminde! şimdi yeni yeni birşeyler yapıyorum yine.

bence başlarsan çok eğlenirsin , insan çok keyif alıyor, hele bir de kendi yaptıgın şeyleri takınca ve insanlar güzel yorumlar yapınca iyice keyifleniyor insan :)

beijaa vintage dedi ki...

hepsi de çok güzel.ellerine sağlık :)

SvGLove dedi ki...

Hepsi ilham alınası! Aldım ilhamımı, şimdi hayata geçirmek gerek:)

Mavi kolyedeki uçlardan bende de var,aynı yerden mi aldık acaba?:)

Tam bi kemer hastası olarak,Anneciğinin ördüğü kemere bayıldım:)
Küpe üzerindeki yaratıcılığı da;)

Ellerine sağlık:)
Umarım yapmaya devam eder,bize ilham olursun;)

Adsız dedi ki...

Hepsi ayrı ayrı güzeller. Ancak ilk kolye ayrı güzel. Dantel detayı ve renk seçimi mükemmel uymuş:)

Your style is your signature dedi ki...

beijaa vintage , SvGLove , Sound of the Rain , çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz beni yorumlarınızla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...