25 Aralık 2010 Cumartesi

DIY İçin Örnek Takılar


Gördüğümüzde hoşumuza giden takıların pek çoğu incelendiğinde yapımı oldukça kolay takılardan oluşuyor. Bugün Avalaya'dan evde kendimizin rahatlıkla yapabileceği bir kaç takı seçtim.

Bu bir broş, Gri tonlarındaki hırkaların üzerinde oldukça güzel durur. Peki broşu nasıl yapabiliriz? Keçeden kalp şeklinde bir şablon kestikten sonra üzerine uhu veya silikon yapıştırıcı yardımıyla dilediğimiz boncuk ve incileri yapıştırdıktan sonra kenarına da kurdeleden bir fiyonk yaparak bu tarz bir broşu hem kolayca hem de düşük maliyetle elde edebiliriz.


Bunlar da yine hırkaları tutturmak için kullandığımız büyük iğnelerden. Bence son derec şeker aksesuarlar. Yapımları da oldukça kolay.Zaten bu iğneler takı malzemesi satan heryerde bulunuyor ( Ankara'da oturanlar için Moda Çarşı'nın içersinde böyle bir yer var) İğneyi aldıktan sonra tek yapmanız gereken ucuna takıcağınız malzemeleri seçmek!İster zincir kullanın ister anahtar,kalp,çiçek gibi minik semboller.İstersenizde büyük boncuklar ve hatta inci.Tasarımda sınır yok :)
Hatta isterseniz köşesine büyük bir fiyonk yapıp zincirler sarkıtıp daha da hareketlendirebilir ve resimdeki gibi şık bir sonuç elde edebilirsiniz.

İşte bu da rahatlıkla evde yapabileceğiniz bir apolet. Ben kendi apoletimi iğnelerle tutturdum ama bir türlü üşengeçliğimi atıp dikemediğim için henüz paylaşamıyorum.Ama mantık aynı , altında bir keçe kullanarak bazını oluşturuyorsunuz. (ben daha vatka şeklinde bir şablon çıkarmıştım ,omza birebir oturması için) Keçenin üzerine ne yapıcagınız size kalmış. Hazır püskül alıp dikebilirsiniz.Zincirler sarkıtabilirsiniz. Takı malzemesi satan yerlerde alıcı gözüyle incelerseniz vatkanın üzerine takılabilecek yüzlerce malzeme görürsünüz :) Dikişleri gözükmesin diye resimdeki  gibi kalın bir zinciri yapıştırabilirsiniz, ben sutaşı geçtim , hem daha şık hem daha uyumlu duruyor. İsterseniz desenli kurdelelerden bile fayalanabilirsiniz.


Bu da renkli & farklı tarzlardan hoşlananlar için ! Düğmelerin peşisıra dikilmesi ile oluşturulmuş ve son kısmına dogru iki yandan küçük boncuklarla birleştirilmiş.Sevimli birşey :) Herkese şimdiden güzel pazarlar!

4 yorum:

SvGLove dedi ki...

Güzel öneriler!
Bazen ben de sitelerde gezinip, DIY olarak neler yapabilirim, bakayım istiyorum ama üşengeçlik işte!
Pek makbule geçti bunlar:))

Düğmeleri,iğneli olanları ve keçe kalbi deneyeceğim sanırım:)
Bir apolet kaldı ama ona pek cesaretli değilim;p

makyajblogum dedi ki...

Düğmeli kolye çok şirin! Ucunda aksesuar olan büyük iğnelere bayılıyorum;bir eteğimin üzerinde var...bende böyle bir iğne yapsam mı acaba diye düşünüyordum ki senin yazını gördüm :)

Your style is your signature dedi ki...

sevdindim Sevgicim işe yaramasına :) apoletlere bayılıyorum ben , keçe kalpten hiç farkı yok yav senın yaptıkların daha da güzel şeyler sen bunları ohooo hemen yaparsın! :)

makeupwithstyle , canım ben de çok sevıyorum ucunda değişik değişik şeyler olan iğneleri.Yap yap eminim çok daha güzellerini yaparsın :)

Your style is your signature dedi ki...

ilham olduysa ne mutlu bana ! ben görünce zaten direk" diy yapılabilitesi" var bu takıların diye düşünmüştüm ! :) evet , hatta sadece düğmeyle devam etse tümü düğme olsa daha şeker olurmus:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...