(TR) (EN)
Scroll down for English
İspanya'da yaşamış ve ruhunu orada bırakmış biri olarak İspanyol lezzetlerini çok seviyorum. Favorilerimden biri de İspanyolların vazgeçilmez içkisi hem lezzetli hem tatlı olan Sangria.Mevsim meyvelerinin ve kırmızı şarabın birbirlerinin lezzetinde eriyip gittiği süper bir içecek Sangria. Bu meyveli şarap kokteylinin pek çok farklı tarifiyle karşılaşabilirsiniz. En tipik hali kırmızı şarap , portakal,limon,elma,armut gibi meyveler ve rom ile yapılanıdır. Ben bugün sizinle kendi yaptığım ve daha hafif olan tarifi paylaşıcam.
As a girl who used to live in Spain and left my soul there , I really love the Spanish flavours. One of my favorites is the delicious and sweet Sangria. Sangria is a drink that the fruits of the season and red wine resolves within the taste of eachother. You can se many different recipes of this fruit coctail. The typical one is done with red wine , orange, lemon, apple , pear and rum. Today, I am gonna share the recipe that I use to do which is a lighter one.
Önce geniş bir kabın içine elma limon ve portakal doğruyoruz. Ne kadar bol meyve, o kadar bol lezzet.
First, chop some apples, lemons and oranges to a big glass container . The more fruits you add, the more flavour you get.
Sonra bir şişe kırmızı şarabı meyvelerin üzerine döküyoruz. Resimdekini yaptığımda aynı gün içmiştik ama eğer 1 gece dolapta bekletirseniz tadlar birbirine daha çok karışır ve daha özlü bir kıvam elde edersiniz.Meyve tadı daha yoğun olur.
Then, pour the red wine on the fruits. When I made the one on the photos, we drank it in the same day but if you keep it in the fridge a night , the tastes meld andyou get a more juicy drink. The taste of the fruits becomes denser.
Normalde bu aşamada rom veya votka konuluyor.Ama iki içkinin karışımının verdiği tad hoşuma gitmediğinden hem de fazla ağır bir tad olup meyve tadını bastırdığından ben gazoz ekliyorum.İçinde gazoz olan tarifler normalde de mevcut. Gazozun tatlı tadı meyveyle birleştiğinde çok lezzetli oluyor , alkol oranı da kırmızı şarapla sınırlandırılmış hafif bir içecek ortaya çıkıyor.Gazozun miktarını Sangria'nın tadına bakarak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Normally, at this stage , rum or vodka is added. Since I do not like the taste of two different alcoholic drink mixed and it becomes too strong and supress the taste of fruits , I add fizzy lemonade. When the taste of fizzy comes together with the fruits , it becomes sooo delicious and the a light beverage arise because proportion of the alcohol is limited with the red wine . You can determine the amount of fizzy lemonade to your delight.
İşte bu da sonuç. Hem kolay hem de lezzetli , tam bir parti içeceği.İsterseniz içine çubuk tarçın ve zencefil ekleyerek farklı aromalar da elde edebilirsiniz. Eğer meyvsim yazsa şeftali üzüm gibi yaz meyveleriyle de Sangria yapabilirsiniz ama kesinlikle kış meyveleri ile yapılanı tavsiye ederim.Afiyet olsun !
And, here is the result. It is not only tasty but also easy to make, a perfect party drink. You can add some cinnamon and ginger if you want to get a different aroma. If the season is summer, you can make a Sangria using summer fruits like peach and grapes , but the one which is done with the winter fruits is highly recommended.Bon Appetit!
14 yorum:
karlı ankarada kanıma işleyen bir yazı oldu ne çok severim sangriayı hiç gazozlu denemedim en yakın zamanda denicem buarada ben vodkalı seviyorum:)
karlı ankarada 2 sangria sever olarak biraraya geldik o zaman :)
vodkalı bana biraz ağır geliyor , kırmızı şarapla vodka karışınca benım de midem biraz karısıyor ! :) mutlaka denemelisin hem hafif hem de farklı oluyor :)
ben hiç bilmiyuporum bu içkiyi
ama içeriği hiç fena değil tam benlik
ankara da içebielceğimiz bir yer varsa bana da hber verin :)
Nada'da içebilirsin kova kadını :)
Canım ya bu kadar olur! Dün İstanbul'da bir tapas restoranına gittim (tabii İspanya'dakiler kadar güzel olamaz ama...) ve sangria içmediğime pişman olmuştum. Sonra bir baktım blogunda tarif vermişsin, çok sevindim! :) Mutlaka deneyeceğim...Kırmızı şarap için önerdiğin özel bir marka var mı? Malum bazıları daha keskin bazıları daha tatlı oluyor...
Öpüyorum canım, tşkler tarif için!
ee ne diyoruz tatlım kalp kalbe karşıymış :) tüh,ben de İstanbul'da olsaydım asıl ben senden tapas restaurantının adını alırdım! :)
Ben Kavaklıdereleri seviyorum canım ama eğer tatlı olsun dersen Chandelier Pastoral'in tatlı şarabı var onunla güzel olur :) Şimdiden afiyet olsun !Rica ederim ne demek , çok sevindim yorumunu görünce :) öpüyorum ! :)
Canım olurda Istanbul'a yolun düşecek olursa bana haber ver, benim bildiğim 2-3 tapas restoranı var, (hiç fena değiller ama eminim İspanya'da çok daha güzellerini yemişsindir :) sana isimlerini veririm, hatta rehberlik de ederim, beraber bile gideriz yani :)
canım , çok incesin ne güzel olur , çok isterim :) gerçi istanbul'a hiç yolum düşmüyor ama olur da yolum düşerse , zevkle..
Ankara'ya gelirsen aynı şekilde ben de bekliyorum, o zaman ben de seni bildigim güzel tapas yapan yerlere götürürüm :)!
i love sangria! thanks for the recipe, i'll definitely try to make it!! :D
your welcome sweetie! Not hard to make, I am sure you would do ;)If you cant, no worries, come here I will make it for you :D
ben de ilk defa gecen sene williamsburgda bir restorant'da icmi$tim. cok begenmi$tim ve ispanyol menseyli oldugunu da yeni ogrendim. hic aklima gelmemisti ispanyol olabilecegi.
$arabin asidini aldigindan midir nedendir bilmiorum. Normalde $arap bana dokunur ama bu haliyle hic bir $ey yapmami$ti.
Bir de daha cabuk kafa yapio farkettin mi? yani normalde 1 bardak sarap insani cakir keyif bile yapmaz, ama meyvali olunca yapio sanki
evet öyle bir özelliği var :) meyveli diye insan nasılsa birşey olmaz diyor ama nasılsa çok daha çabuk çarpıyor farkettirmiyor da :) ben de bir yılbaşı şaraptan soğumuştum , ama sangrianın o meyveli tadı aynen bana da birşey yapmıyor.
that's a great idea, dear! ;D don't be surprised if i come knocking on your door! :)
ah,that would just be great hunnie!!!!!!! ;) anytime you want!!!! :)
Yorum Gönder