13 Ağustos 2011 Cumartesi

Dianna Agron ; "Kafa Nereye Biz Oraya"

Başlığı anlamamış olanlar için önce resmi paylaşıyım; 


İnsanın saçını ve kendini bu kadar rezil etmesi için ancak böyle bir ruh halinde olması gerekir, kafa nereye Dianna oraya ! Yine bir pembe saç vakaası, bu seferki ünlümüz de Glee'nin güzel yıldızı Dianna Agron. Katy Perry örneğinde olduğu gibi güzelim kız kendini ne hallere sokmuş demekten kendimi alamadım görünce. Hadi Perry kendince uçuk kaçık bir kadın diyelim , hadi Lady Gaga gibi bazı ünlülerin bu tarz hareketlerine artık alıştık diyelimki(ki yok alışamadım hala!) , sen ki kırmızı halının zarif, her daim bakımlı, şık ve göze çarpan yeni nesil oyuncularından birisin, nasıl yaptın bunu kendine? O nasıl bakımsız, dibi çıkmış , pembesi uçmuş garip bir saçtır? 

Gel de bu ikisinin aynı kişi olduğuna inan şimdi! Anlıyorum şu " güzel yüzlü insan ne saç yapsa yakışır" klişesine güvenerek kendinizi kılıktan kılığığa sokuyorsunuz da şansınızı zorlamamak lazım,olmuyor işte. Bu kızgınlığım Katy Perry ve  Rihanna içindi aslında ama Agron da patladım o da ayrı mesele. Huh. 

12 Ağustos 2011 Cuma

”Ojeleri kıyafetlerle kombine et” Golden Rose Kombinim

 
Oje Delisi'nin  bu ayki Golden Rose ojeler ile kıyafetleri kombine etme yarışmasına gönderdiğim kombini sizlerle de paylaşmak istedim. Polyvore'de set yapmayı çok seviyorum ama son zamanlarda pek de vakit bulamıyorum o nedenle o hevesimi bu yarışma ile törpülemiş oldum ve bu seti Golden Rose için hazırladım. 

Polyvore'de YSIYS neler yapmış görmek için  tıklayın.

11 Ağustos 2011 Perşembe

DIY'e İlham Olsunlar

Bu sene sicim/halat gibi materyallerden yapılan bileklikler ve kolyeler hazır revaçtayken ilham alınabilecek güzel bir bileklik hem de bu yazın favori renk ikilililerinden turuncu & pembe kombinasyonu , uygulanması kolay , görünüşü hoş bir aksesuar olabilir bence.
Yine bu yaz sıkça gördüğümüz sallantılı küpelerden , zincirlerl tutturulmuş, yapımı 1-2 dakikadan fazla sürmeyecektir ama sade bir komini hareketlendirmek için güzel bir seçenek olarak kullanılabilir.Hatta renkli ipler kullanılarak yaza uygun versiyonları da türetilebilir.

Clutchlara çiçeklerle yapılan bu dokunuşları çok sevdim , bu tarz çiçeklerin t-shirtlere  eklendiklerinde yarattığı etkiyi de  çok seviyorum. Hatta bilekliklere ve kolyelere eklendiklerinde de ! (Bu liste uzar gider, ben çiçek seviyorum kısaca!) 

 Fermuarla yapılan takıları farklı buluyorum ne zamandır deneyim var, bu şimdiye dek gördüklerim içinde en kendine has ve havalı olanı,ne dersiniz? O metaller farklı bir şıklık katmamış mı? 


Body Harness'ları sizinle daha önce de paylaşmıştım, bu senenin ilgi çeken aksesuarlarının başını çekiyorlar. Burada  hem önden hem de yandan duruşu gözüken body harness kolaylıkla yapılabilir zaten resimdeki de el yapımı.

 Alın size dünyanın en kolay DIY projesi. İster kolunuza ister boynunuza takın. Son derece pratik, boyunda duruşunu sevdim.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Cameron Diaz'In Burak Uyan Ayakkabıları

 
Şu  yazımda hani Cameron Diaz'ın ayakkabılarını beğendiğimden bahsetmiştim ya meğer aykkabılarda bir Türk'ün imzası varmış. Tasarımı ile dikkat çeken bu ayakkabılar  Türkiye'de pek tanınmayan ama yurt dışında kendini kanıtlamış bir isim Burak Uyan'a aitmiş.

 Drew Barrymore, Lucy Liu ve  Olivia Wilde gibi pek çok ünlünün de tercihleri arasında yer alan Burak Uyan'ın ayakkabıları özellikle Teen Choice Ödül töreninde Cameron Diaz tarafından tercih edilince bir anda tasarımcının kim olduğunu merak ettim. Kendisi Almanya doğumlu bir Türk .Givenchy'de stilist olarak çalışmış ve Giambattista Valli'de baş tasarımcılık görevini üstlenmiş.

Ayakkabıların fiyatları biraz uçuk , zaten klasman olarak da "lüks" olarak adlandırılıyorlar , topuk boyları çok yüksek, tasarımları da oldukça şık. Görünen o ki bundan sonra Burak Uyan markası ile daha sık karşılaşıcaz. 

Renk Skalasından Renk Kombinasyonları


Hepimizin zihninde  yanyana geldiğinde hoşuna giden veya üzerinde kombinlediğinde güzel durduğuna inandığı renk kombinasyonları vardır. Bugün hem kendi sevdiğim renk ikili-çoklularını paylaşmak hem de hangi rengi hangisiyle kullanacağının kararını veremeyenlere fikir vermek için renk skalasından "kendimce" renk seçtim :) Baştan uyarıyım benim tonlarım pastel ve toprak tonlarıdır o nedenle bu renk kombinasyonlarıda da kendilerine sıkça yer verilmiştir.
 1)Somon & Su yeşili İkilisi

 2)Kırmızı & kirli sarı -hardal ikilisi

 3)mavi&gri tonları

 4)kahve&mavi tonları

 5) Her türlü toprak tonları , hakiler , kahveler vb..

 6) Sonbahar tonları ismini taktım ben bunlara! :)


 7) İlla neon olacaksa'lar

 8) Mavi tonları

9)Pastel tonlar

Renk beğenileri son derece subjektif bir konu olduğundan herkese göre çeşitlilik gösterir elbette . Sizin yan yana geldiğinde hoşlandığınız renkler hangileri?Belki sizinkiler de bana ilham verirler :) 

  

9 Ağustos 2011 Salı

Wishlist : Çantalar ♥




Ne zamandır çanta krizim tutmamştı değil mi? O zaman uzunca  bir wishlist  ile arayı kapatmalıyım! :) Tasarımcıların çantalarına karşı özel bir ilgim mi var nedir bilemedim. Bu arada Victoria Beckham'ın 2011 Sonbahar koleksiyonundaki çantaların ve clucthların çizgisini çok beğendim.Bir göz atmanızı öneririm. Hatta bahsetmişken postu bu çantalardan 2 tanesini de paylaşarak bitiriyim :)

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Yaz için 5 Soğuk İçecek

Buharlaşmama ramak kalan bu yaz sıcaklarında çareyi aralıksız birşeyler içmekte bulan ben severek içtiğim 5 karışımı sizlerle paylaşmak istedim :)

(photo source: istock)
1) SALATALIK VE LİMONLU SU : Su içmeyi sevmeyenler için süper bir seçenek. Dilimlediğiniz salatalıkları ve limonları bir pet şişenin içine atın. Ben genellikle buzluğa koyuyorum ve hafifçe buzlanmasını bekliyorum. Süper fresh bir içecek ortaya çıkıyor, limonun tadı ve salatalığın kokusu enfes oluyor. Tercihen taze nane de ekleyebilirsiniz ki ben çok severim !

 (photo source:here )
2)KARPUZLU SU : Türkiye'de bizim pek kullanmadığımız fakat yurtdışında sıklıkla içilen meyve aromalı suların ev eversiyonlarından biri olan karpuzlu su soğuk içildiğinde harika bir ferahlatıcı ,aynı zamanda  hem taze hem de sağlıklı :) 

 (photo source: here)
 3) SODALI AYRAN : Siz hiç ayranınızı sodalı denediniz mi? İlk başta tadı biraz ilginç gelebilir ama benim gibi hem soda hem de ayran seviyorsanız bir araya geldiğindeki ikili de hoşunuza gidicektir.yalnız alışıldık ayranlar gibi çalkalayarak içmeye kalkmayın , çalkalanan soda bir de patlamaya hazır bir yanardağ halini alıyor  ve ortalık batıyor, tecrübeyle sabittir! :)

( photo source: here)
 4)FRAPPE: Eskiden Nescafenin hazır frappesi vardı ama son zamanlarda nedense raflarda göremiyorum. Hatta Nescafe Ice'ı bile bulamadım ne zamandır.O nedenle kendi yöntemimle kendi Nescafe Ice'ımı yapmaya başladım. Dikkat edilmesi gerekn tek nokta normalde tükettiğimiz üçü bir arada ikisi bir aradalar soğuk sütte erimiyor, shakera konduğunda garip yağlı bir tabaka oluşuyor, bu nedenle sıcak süte ekleyip içinde her zamanki yöntemle erimesini bekleyip sonra soğutmak gerekiyor. Sonrada 4-5buz kalıbını minik parçalar halinde kırıp kahvenize ekliyorsunuz. Ev yapmı frappeniz hazır :) 

 (photosource: here)
5)KARPUZ SLUSH:Aslında asıl tarif Meksikalılara ait ve içerisinde alkol var, o versiyonu ile güzel bir yaz kokteyli, ama siz gündüz serinletici bir içecek olarak içmek isterseniz alkolsüz olarak hazırlayabilirsiniz ki ben öyle yapıyorum. 6 tane buz küpü , 1 tatlı kaşığı bal ve 5-6dilim karpuzu blenderdan geçiriyoruz. Hem lezzetli, hem içerisinde bal ihtiva ettiği için besleyici hem de frozen tarzı bir içecek olduğundan serinletici. 

Bunlar benim uyguladığım tarfiler, sizin de yazın kendi evinizde yaptığınız pratik ve serinletici tarifler var mı? 

2011 Teen Choice Ödül Töreni

Geride bıraktığımız haftasonu  Kırmızı Halı açısından yoğun bir haftasonu oldu bu nedenle bize de paylaşmak için de pek çok görüntü ortaya çıktı . Dün gece 2011 Teen Choice Ödülleri dağıtıldı , 100 milyondan fazla 13-19 yaşında Amerikalı gencin  oy kullanılması sonucunda sahiplerini bulan ödüllerden çok yine  "hangi ünlü şık hangisi vasat " konuşuldu.

Blake Lively'nin çoğu zaman tercihlerini beğenen biri olmama rağmen bu seferki turuncu Gucci 2012 Resort koleksiyonuna ait deri elbisesini hiç beğenmedim.Lively, Gucci elbisesini leopar desenli Christian Louboutinlerle tamamlamış.

Ashley Greene'in abartıdan uzak klasik görnümünü sevdim. Bu gece için Givenchy tercih eden Greene beyaz kuyruklu üst ve kalem eteği ile şık , özellikle arkadan görünümün daha da hoş buldum. Bence rafine bir görüntüsü var.

Rachel Bilson'ın üst kısmı fırfırlı zarif beyaz elbisesini çok beğendim. Casadei zımbalı ayakkabıları da tek başına düşünüldüğünde hoş bir parça olabilir ama böyle zarif bir elbise daha zarif bir ayakkabı ile tamamlansaydı Bilson çok daha şık görünebilirdi. 

Elizabeth Banks de Blake Lively gibi renkli bir deri elbise giymiş. J.Mendel Resort 2012 koleksiyonuna ait kırmızı elbise bana göre göz yoruyor. Modeli güzel ama rengi ve kumaşı bence güzel olabilecek bir elbiseyi basitleştirmiş. Ayakkabılarını ise çok sevdim. 

Selena Gomezin kırmızı halı tercihlerini ne kadar hoş ve yaşına uygun bulduğumu sık sık belirtiyorum. Ama bu kez Erin Fetherston Sonbahar 2011 koleksiyonundna olan şampanya rengi elbisesini ve Brian Atwood ayakkabılarını beğenmedim , ayrıca da alakasız buldum. Çanta ve ayakkabı tercihi farklı olsaymış elbise durumu kurtarırmış belki ama, olmamış..

Şimdi gelelim beğendiklerime ve beğenmediklerime ; 

BEĞENDİM:
Kourtney Kardashian'ın parliament mavisi elbisesini


Cory Monteith'in mevsimden habersiz fakat cool halini


Cameron Diaz'ın ayakkabı ve çantasını


Her sene farklı bir tasarımla karşımıza çıkan dev sörf tahtası şeklindeki ödülleri


BEĞENMEDİM:

Zoe Deschanel'in kalın topuklu ayakkabılarını

Tyra Banks'in kedi kadın görünümünü 

Zoe Saldana'nın elbiseden tamamen alakasız kemerini


Fergie'nin elbisesini


Los Angeles'ta düzenlenen gecede ödül kazanan isimlerden bazıları ise şunlar ;
Choice TV Show: Drama
Gossip Girl

Choice TV Actress: Drama
Blake Lively

Choice TV Show: Fantasy/Sci-Fi
The Vampire Diaries

Choice TV Show: Comedy
Glee

Choice TV Actor: Comedy
Cory Monteith, Glee

Choice TV: Male Breakout Star
Darren Criss,Glee

Choice Summer Music Star: Male
Bruno Mars

Choice Summer Music Star: Female
Katy Perry

Choice Male Hottie
Justin Bieber

Choice Female Hottie
Selena Gomez

Choice Vampire
Robert Pattinson

Choice Twit
Justin Bieber

Choice Web Star
Rebecca Black

 Bir ödül töreni daha böylece tarhin tozlu sayfalarında yerini almış oldu. Siz ne dersiniz kim şık kim vasat, neleri beğendiniz bu geceye dair?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...