23 Mayıs 2011 Pazartesi

Daha Ucuz Alternatifi / Chanel 505

Bugün gitmeden son bir kaç şey almak için Watson'sa uğradım. Bu arada sepete bir kaç tane de tırnak ürünü atmaktan kendimi alamadım :) Flormar'ın "No more break" tırnak güçlendiricisini aldım(çünkü tırnaklarım son zamanlarda katmanlarına ayrılmaya başladı!). Oje olarak da gözüme Golden Rose'un yeni serisi Fantastic Color'lar çarptı .

Chanel'in meşhur 505'ine tıpatıp benzeyen 2 renk ojesini aldım. Elbette fiyat olarak "kesinlikle" daha ucuz alternatifi :) Watson'sta satış fiyatı 2.99TL .

Ojelerin rengini görmeniz açısından fotograf çekmeyi çok isterdim ama bu giderayak aceleyle hazırlanmış bir post olduğu için malesef çekemedim. Her nasılsa nette de bulamadım! Ama katalogda yer alan haliyle gösterebilirim :)


173 numara koyu kahverengi gibi dursa da aslında rengi Chanel 505'e daha çok benziyor şişede ve tırnakta . Döndükten sonra bu postu editleyip hem rengini hem de tırnaktaki duruşunu sizlerle paylaşırım , bu biraz aceleye geldi :)

Şimdilik hoşçakalın diyorum , haftaya görüşmek üzere :)

22 Mayıs 2011 Pazar

E Hadi Bana İyi Gezmeler :)


Bloggerınız yarın gece itibariyle  8 gün boyunca bloğundan uzak olucak. Nedeni şudurki uzun zamandır görmek istediğim Prag ve Budapeste'yi  Viyana , Bratislava ve Dresden'i de ekleyerek uzun bir program dahilinde gezme fırsatım olucak :)

Gezdiğim her yerde bolca fotoğraf çekip bloğumda paylaşmaya can atıyorum :) Tabi can attığım bir diğer konu da doya doya alışveriş yapmak :p (Yasaktan dolayı alışveriş çılgınlığımızı bir derece törpülemiştik, serbest bırakmanın vakti gelmiştir!) Bir de Macaristan'da el işçiliği olan otantik gömlekler varmış , onlara da gözümü dikmiş durumdayım :) 

Bu arada postu 1 gün önceden yazıyorumki eğer buralara gidip gören varsa tavsiyelerinizi alıyım , nereler gezilmeli , nerede ne vardır , nerede ne yenir...Daha önce gezenlerden öneriler duymaktan zevk duyarım :) 

8 gün sonra görüşmek dileklerimle..
Herkese sevgiler ! ♥ 

21 Mayıs 2011 Cumartesi

10 puan ! 10 puan !

Serenay Sarıkayanın Yılın En İyileri Medya Ödülleri töreninde giydiği elbiseye bayıldım, benden 10 puan aldı!Kral Tv ödül töreninde gördüğümüz süper rüküş , süper abartı , süper Gaga özentisi ünlülerden sonra bu kadar şık bir ünlüyle karşılatığım için nasıl mutlu oldum anlatamam. Elbisenin hem modeline hem rengine bayıldım , yırtmaç şahane. Sarıkaya'nın saçı da hem elbiseyi hem de güzelliğini ortaya çıkarmış.

Ödül törenlerine kabarık saçlar , özenti elbiseler ile katılan tüm ünlülere örnek teşkil etmesi dileklerimle..


20 Mayıs 2011 Cuma

Giovanna Battaglia @ amfAR Cinema Against AIDS

Eski D&G modeli ve şimdilerde L'uomo Vogue moda editörü olarak görev yapan Giovanna Battaglia amfAR Cinema Against AIDS Gala'sında müthiş iddalı , cesaret isteyen bir elbiseyle geceye damgasını vurmuş. 

Kıyafet tercihleri herzaman şık ve göz alıcı  olan Battaglia bir moda ikonu olduğunu kendine has tarzını kıyafetine yansıtarak bir kez daha gözler önüne sermiş.

Siz ne dersiniz? Sizce nasıl bir elbise?

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Gece Elbisesi & Sandalet ?

(source:fabsugar)

Cannes Film Festivalinin göze çarpan detaylarından biri de pek çok yerde trend alarmı şeklinde lanse edilen Gece elbisesini sandaletlerle tamamlama oldu. Ines de la Fressange, Uma Thurman ve  Elizabeth Olsen şık tasarımlı elbiselerini yine şık, düz tabanlı sandaletlerle tamamlayarak  yakında ortaya çıkıcak yeni akımların  habercisi oldular.Siz bu trendi sevdiniz mi bilmiyorum ama ben bu tarz önemli davetlerde mutlaka topuklu ayakkabı giyilmesi gerektiğini düşünüyorum.Hele de uzun elbiseleri kaldıran ve modeli yansıtanın topuklu aykkabı olduğunu düşünürsek sandalet & gece elbisesi bana göre değil :) Siz ne dersiniz bu akım için ?


17 Mayıs 2011 Salı

Son Günlerde Dilime Takılanlar

Bugünlerde bir kaç şarkıyı başa sarıp sarıp dinliyorum , burda da izlerle paylaşmak istedim :)


İlki Bruno Mars  "Just the way you are" . Ne kadar naif ve kulağa hoş gelen slow bir şarkı. Klibindeki kaset detayı bana 90'ları anımsattı. Orjinal ve güzel bir klip . Hem şarkı hem de klip gayet güzel.

Black Eyed Peas ve "Just cant get enough" . Özellikle Fergie'nin söylediği kısımlar günlerdir dilimden düşmüyor. Fergie'nin bu şarkıdaki söyleyiş tarzına ve sesine bayıldım. Klip depremden  1hafta önce Japonya'da çekilmiş , başında ve sonunda bununla ilgili referanslar veriliyor.Toplumsal içeriği olması açısından hoşuma gitti. 

Bruno Mars "Lazy Song ; süper sevimli bir klip! Maymun maskeli insanlar  ve senkronize edilmiş dans figürleri çok şeker  :) İzlemeyen varsa eğlenmek için tavsiye ederim şarkı da güzel , benim bir kaç dinlemede dilime dolandı. Bruno Mars'ın pek çok şarkısını sevmeye başladım , gelecek vadediyor :) 

Ve son olarak Lady Gaga'nın son hiti "Judas".Benim için tam bir "antipati sempati doğurur" hikayesi. Önce oldukça antipatik bulmuştum ama sonrasında bir anda dilime dolandı .Dini metaforların doruk noktasına ulaştığı klip tam Gaga tarzını yansıtıyor herzamanki gibi. Bir de bu şarkıyla Lady Gaga'nın hece tekrarları konusunda takıntısı olduğu fikrimi bir kez daha kanıtlamış oldu kensidi.Şöyleki ;
  • Po po po pokerface
  • Ju das Juda a a
  • Ale ale jandro ale ale jandro 
  • Pa pa pa pa parazzi 
  • Rah rah ah ah ah , roma roma ma 
İşte bugünlerdeki Top 4 Şarkım böyledir sevgili okuyucular :) 

Bu Omuz Detayı DIY olur bence !

Bu t-shirtün omuz detayını çok beğendim , wholesaledress'te gördüğüm ilk anda bu ve türevlerinin bir DIY projesi olarak ortaya çıkabileceğini düşünmüştüm. Sizinle de paylaşmak istedim.

Vatkanın üzerinden sarkan zinciler ve vatkanın alt kısmına iliştirilen tül ve kumaş parçaların t-shirtü ne kadar da hareketlendirmiş. Bir anda bambaşka bir t-shirt ortaya çıkmış. Neden yapılmasın? Bence olur :)


Bu da t-shirtün vücutta nasıl durduğu. Sevdim ben !

13 Mayıs 2011 Cuma

Balo Sezonu Açılsın !

Balo sezonunun yaklaşması ile pek çok arkadaşımı tatlı bir telaş sardı ,son zamanlarda sık sık  benden fikir istediklerini görünce bu konuda bir post hazırlayıp fikirlerimi paylaşmanın bu dönemde baloda ne giysem,saçım nasıl olsa diye telaş içinde olan diğer insanlara fikir verebileceğini düşündüm.

BEN NE GİYERDİM?
- Öncelikle balolarda yapılan hataların başında 20'li yaşların başında genç kızların 50'sinde gibi giyinmesi olduğunu düşünüyorum. O yüzden abartıya kaçmazdım. Sade ama şık bir elbise seçerdim.
- Detaylarda boğulan bir elbise giymez, dikkati tek bir noktaya toplardım.
-Tercihen tuvalet veya uzun elbise  giymezdim , eğer giyiceksem balık modelli bir elbise tercih ederdim.
- Asimetrik kesim , tek omuz veya sırt dekoltesi öncelikli tercihlerim arasında yer alırdı. 
-Kırmızı gibi iddialı  renklerden kaçınırdım. Siyah ilk tercihlerim arasında yer almazdı . Coral tonlar, uçuk pembe, pudra, krem ve gri gibi daha hafif renkleri giymek isterdim.
- Straplez giyersem şık bir kolye ile tamamlardım, takı konusunda abartıdan kaçınırdım.
-Ayakkabı olarak hoş bir sandal seçer , çanta olarak ise  mutlaka elbise ile uyumlu hoş bir  clucth alırdım. 

Şimdi gelelim beğendiğim , örnek teşkil edebilecek kıyafetlere;
 
 Olivia Wilde'in elbisesi hem renk hem de model olarak şahane. Kumaşın dokusu süper, omuz detayı çok şık , bel kısmı çok güzel oturmuş , göğüs dekoltesi de çok hoşuma gitti. Hiç düşünmeden balomda giyebileceğim bir elbise.

 Mor rengi hiç sevmem ama elbisenin modeli , göğüs kısmı ve drapeleri çok hoş . Bu da favorim olabilecek bir model. Heleki rengi beyaz, krem veya  pudra olsaydı tam anlamıyla harika olurdu.

 Ben baloda illa tuvalet giyilmesi gerektiğini düşünenlerden değilim.Artık ünlüler bile Kırmızı Halıda daha sade elbiseler tercih ediyor. O nedenle Little Black Dress konseptine herzaman açığım , her ortama ayak uydurabilen LBD bence balo için de uygun bir ihtimal olabilir.

 Şunun güzelliğine bir bakar mısınız? Antik Yunan Tanrıçalarını andıran şahane bir elbise.Göğüs altı drapesi ve omuz işlemelerindeki taşlar mühiş! Renk deseniz tam benlik. Giyerdim,Giyerdim, Giyerdim !

Kim ne derse desin ben sadelikten yanayım , Selena Gomez'in bu kıyafetini hiç düşünmeden tercih ederdim. Bir arkadaşımın düğününde buna epey benzeyen bir elbise giymiştim. Düğün balo gibi konseptlerde eskisi kadar abartıya kaçılmayan şık elbiselerin daha dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.


SAÇIMI NE YAPARDIM?
- Kuaföre gittiğimde "topuz" kelimesini kullanmamaya özen gösterirdim , kimse alınmasın ama Türk kuaförlerinin topuz anlayışı beni endişelendiriyor , modern tasarımlardan çok eski zamandan kalma kuş yuvası modelleri ortaya çıkarıyorlar.
- Romantik saç modelleri seçerdim , özellikle romantik dalgalar, maşalar veya dağınık topuz yaptırırdım.
-Hollywood yıldızlarının Kırmızı Halı'da son yıllarda ne kadar sade saç modelleri tercih ettiğini göz ardı etmezdim,abartılı modellerden kaçınırdım.
-Son zamanlardın trendi olan örgülerle dağınık topuzları birleştirip hoş bir model tercih edebilirdim.

Örneklerde neler varmış bakalım ; 

Favori saç modelim. Hem fresh hem de modern bir görüntüsü var. Abartıdan uzak. 

Hoş bir dağınık topuz. Elbisenin modelini de ortaya çıkartıyor.

Vanessa Hudgens'tan saç konusunda örnek almak lazım, yaşına uygun , güzel saç modelleri seçiyor.


Son olarak 2 güzel model de Taylor Swift'ten. Her ikisi de mutlaka kullanmak isteyeceiğim modeller. Hem romantik hem modern hem de 20'li yaşlar için ideal.

İşte benim balo önerilerim ve tercihlerim. Sizler baloya giderken neler tercih ederdiniz? 




Günün Fotoğrafları / Photos of the Day

 Scroll down for English 


Bugün Facebookta görüp beğendiğim iki fotoğrafı paylaşmaktan kendimi alamadım :) Birincisi son 2haftadır çok konuşulan Kraliyet düğünüyle ilgili , müthiş bir benzerlik , çok da eğlenceli bir resim :) 

 I could not stop myself sharing two pictures that I've seen on Facebook today :) The first one is about the Royal wedding that we all have been talking about for the last two weeks.Such a uniformity, a hilarious picture :)


 İkincisi ise ben ve benim gibi Gleek olanlara :) ( Özellikle La Vie en Rose bloğu sahibi Sevgiye !) Glee'nin son bölümünü izleyen herkes resmin ne kadar çok şey ifade ettiğini anlıycaktır :) Özellikle de Finn'in "I wish that I've had Jessie's girl" diye içli içli şarkı söylediği günleri hatırlamasını çok istiyordum, Jessie döndü (hem de ne dönüş!)  değmeyin keyfime :)

The second one is to people who are Gleek like me :) All the people who watched the last episode of Glee  would understand that this picture means a lot :) Especially , I wanted so badly that Finn would have remembered the days he sang sentimentaly " I wish that I've had Jessie's girl" , Jessie is finally back (what a return!)  and  this  gives me a bang :)

10 Mayıs 2011 Salı

DIY Balmain T-shirt

Fergie'nin üzerindeki Balmain Destroyed Safety Pin Jersey T- Shirt (ki bence parçalanmış/hırpalanmış görünümü ile adının hakkını sonuna kadar veriyor..) fiyatı ile dudak uçuklatıcak cinsten... Hayır şahsen bana  üzerine para verseler giymem ama bir de fiyatı 1053$ olaraka görünce herhalde benim göremediğim bir özelliği vardır diye düşünüp uygulamak isteyen olabilir diye paylaşmak istedim.
Tek yapmanız gereken t-shirtünüzü istediğiniz şekilde kesip biçmek :) Sonrasında da kestiğiniz parçaların aralarını küçük kilitli iğneler yardımıyla birbirine tutturmak. Bu t-shirtün 1053$ fiyatı olması için aklıma gelen tek ihtimal herbir iğnenin 24 ayar altın olması ihtimali olabilir :) Bunun dışında DIY olarak yaparsanız size maliyeti 10lirayı geçmiycektir :)

9 Mayıs 2011 Pazartesi

St Ives Naturally Clear Green Tea Scrub

St. Ives maske ve scrublarını seven biri olarak Yeşil çaylı olanı görünce hemen ilgimi çekti. En iyi yanı oil free oluşu ki benim için kesinlikle tercih sebebi. İçerisindeki salisilik asit ile akne düşmanı bir ürün. Kullanıcı yorumları oldukça tatmin edici , sivilce ve kızarıklıklar üzerinde gözle görülür etkileri olduğu belirtiliyor.

Peki yeşil çay ciltte nasıl bir etki bırakıyor? 
  • Zengin bir antioksidan ve serbest radikaller ile savaşıyor.
  • Kızarıklıkları azaltıyor. 
  • Tonik olarak kullanımı da yaygın. 
Tüm bunları göz önünde bulundurarak  St Ives Naturally Clean Green Tea Scrub 'ı alınası ürünler listeme ekliyorum.

EDIT: Şurada aynı ürünün cleanser olanı için kullanıcı yorumu mevcut. 
 Unutmadan hatırlatıyım , bu ay  Watson'sta Maybelline ürünlerde 3 al 2 öde ve Nivea kozmetik ürünlerinde % 50 indirim var , kaçırmayın !

8 Mayıs 2011 Pazar

Alternatif Aksesuar Fikirleri

Klasik aksesuarlardan sıkılanlar ve farklı modeller denemek isteyenler  için ASOS'ta  alternatif ve özgün aksesuar seçenekleri mevcut.

ASOS Hanging Chains Ear Cuff and Comb : Bir yani taraklı bir toka diğer yanı ise kulağa geçmeli küpe aparatı ile ilginç bir aksesuar. Fiyatı ise 10 £.

ASOS Chain Body Harness ;  Daha önce farklı versiyonlarını da gördüğüm bu aksesuarı çok seviyorum. Aslında DIY haline getirilmeye oldukça müsayit kolay bir aksesuar. Fiyatı ; 10 £

Asos-Bib-Harness-With-Enamelled-Diamond; Bunu çok beğendim,dümdüz sade bir elbiseye bambaşka bir hava katabilecek benzersiz bir ürün. Fiyatı ;  30 £.Daha uygun bir fiyata alınan bir kolyeye zincir monte edilerek uygun bir fiyata maledilebileceğini düşünüyorum.

ASOS Multi Strand Leather Body Harness with Waist Chain ; Bu da deri parçaları ve zincirlerle oluşturulmuş farklı bir aksesuar. Lacivert elbiseyi çok kapatmış ama düz beyaz bir tshirtte güzel durabilir. Fiyatı ; 40£ , bence çok fazla.


Cornelia Matte Black Draped Girth Harness  ; Bu da çok orjinal bir parça elbise üzerinde şahane durucagını düşünüyorum. Ama 144 £ verilicek bir aksesuar da değil .


ASOS 3 Finger Chains Hand Harness   Uzakdoğu esintileri  taşıyan hem yüzük hem de bileklik birleşimi farklı bir ürün , günlük kullanım için biraz abartılı ama gece için neden olmasın. Fiyatı ; 12 £

ASOS Harness Belt; Kesinlikle favori parçam! Bayıldım.. Düz tshirtle de güzel durmuş ama gömlekle daha da güzel dururdu bence. Fiyatı 15 £ . Çok beğendim çooook.

 Bu da aynı kemerin Lanvin versiyonu , fiyatı ise dudak uçuklatan cinsten ;  1.255$ . Belki yakın zamanda magazalarda buna benzer kemerler görürüz. En azından ben görmeyı umuyorum ve şimdiden kafamda yapıcagım kombinleri tasarlıyorum ! :)

Ayrıca başta kendi anneciğim  olmak üzere hepimizi binbir emekle bugünlere getiren SÜPER annelerimizin anneler gününü kutluyor, yanaklarından öpüyorum ♥ 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...